Федералната търговска комисия заведе дело за блокиране на придобиването на

...
Федералната търговска комисия заведе дело за блокиране на придобиването на
Коментари Харесай

FTC заведе дело за блокиране на сделка за 8,5 милиарда долара между производителите на Michael Kors и Coach

Федералната комерсиална комисия заведе дело за блокиране на придобиването на Capri Holdings от американската група за първокласни артикули Tapestry за 8,5 милиарда $, ход, който заплашва опит за основаване на Американски противник на европейските колоси LVMH и Kering.

Антитръстовият регулатор в понеделник твърди, че придобиването ще отстрани директната конкуренция сред марките на групите, в това число Michael Kors на Capri, както и Kate на Tapestry Пика и треньор.

Свързването ще даде на Tapestry преобладаваща част от това, което компанията дефинира като пазар на „ налични първокласни “ чанти, сподели FTC.

„ С цел да се трансформира в сериен покупател, Tapestry се стреми да придобие Capri, с цел да укрепи още повече своята цитадела в стилната промишленост “, сподели Хенри Лиу, шеф на бюрото за конкуренция на FTC, в изказване. „ Тази договорка заплашва да лиши потребителите от конкуренцията за налични чанти, до момента в който работещите на час могат да изгубят преимуществата на по-високите заплати и по-благо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР