Федералната търговска комисия на САЩ (FTC) заведе дело, за да

...
Федералната търговска комисия на САЩ (FTC) заведе дело, за да
Коментари Харесай

САЩ искат да блокират придобиването на Arm от Nvidia

Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (FTC) заведе дело, с цел да блокира предлагането на Nvidia да купи английската компания за чипове Arm, заявявайки че това ще задуши конкуренцията и ще даде на компанията прекомерно огромен надзор върху технологията и дизайна на чипове, съобщи CNN.

Делото заплашва да провали най-голямото обединение на компании за полупроводници в света, което към този момент беше обект на регулаторен надзор отвън Щатите.

„ Полупроводниковите чипове зареждат компютрите и технологиите, които са от значително значение за нашата модерна стопанска система и общество “, се споделя в изказване на FTC. Според жалбата „ обединената компания ще има средства и тласък да задуши новаторските технологии от последващо потомство, в това число тези, употребявани за ръководство на центрове за данни и системи за подкрепяне на водачите на коли “.

Nvidia разгласи съглашението за закупуване на Arm от японската софтуерна капиталова компания SoftBank през септември предходната година, отбелязвайки тогава, че чака договорката да завърши в границите на 18 месеца.

Но сливането е обект на световен регулаторен надзор, в това число от Китай, както и от Обединеното кралство, където е основана Arm. Европейската комисия също стартира следствие на договорката доскоро повече от месец.

FTC съобщи, че „ сътрудничи тясно с… организации за конкуренция в Европейския съюз, Обединеното кралство, Япония и Южна Корея “. Очаква се процесът да стартира на 9 август следващата година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР