Федералната търговска комисия на САЩ (FTC) потвърди, че ще обжалва

...
Федералната търговска комисия на САЩ (FTC) потвърди, че ще обжалва
Коментари Харесай

FTC ще обжалва решението на съда да одобри сделката между Microsoft и Activision Blizzard

Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (FTC) удостовери, че ще апелира решението на съда, с което на Microsoft бе разрешено да продължи със идващите стъпки по придобиването на Activision Blizzard за съвсем 70 милиарда $. Във вторник Окръжният съд за Северния окръг на Калифорния отхвърли настояването на FTC за налагането на предварителна възбрана на договорката.

Ако такава беше разпоредена, сливането на двете компании щеше да бъде блокирано до момента в който американският регулаторен орган не получи опция да се произнесе дали това би навредило на свободната конкуренция в гейминг промишлеността. С актуалната си тъжба от FTC ще получат късмет да убедят апелативния съд, че разрешаването на договорката е погрешно. Въпреки това, първичната заповед за краткотрайно блокиране на сливането изтича в петък, 14 юли, което значи, че Microsoft ще може да завърши процедурата по придобиването на Activision Blizzard още този уикенд, в случай че апелативният съд не наложи нова възбрана.

„ Решението на Окръжния съд демонстрира кристално ясно, че сливането е положително както за конкуренцията, по този начин и за потребителите. Разочаровани сме, че Федералната комерсиална комисия продължава да упорства за продължаването на това явно едва дело и ще се противопоставим на по-нататъшните им старания за блокиране на договорката. “, съобщи Брад Смит, президент на Microsoft.

В очакване на резултата от обжалването, актуалното решение отстранява едно от последните огромни трудности за реализирането на сливането. Европейската комисия към този момент утвърди договорката, а по-рано тази седмица английският антитръстов регулатор спря правосъдните процедури против Microsoft и Activision Blizzard за да се реализиране съглашение по случая сред държавния орган и двете компании, откакто решението на съда в Съединени американски щати стана известно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР