Федералната търговска комисия е забранила достъпа до Amazon на потенциален

...
Федералната търговска комисия е забранила достъпа до Amazon на потенциален
Коментари Харесай

Нова измама за работа от името на Amazon бе разкрита в САЩ

Федералната комерсиална комисия е забранила достъпа до Amazon на евентуален лъжец, работещ от вкъщи си, който се преструва, че е част от програмата на Amazon’s Associates, излиза наяве от прессъобщение на организацията. Измамата е предиздвикала нищо неподозиращи консуматори да мислят, че са на изявление за работа в Amazon.

Рандън Морис и няколко компании, които той управлява, са провели роботизирани позвънявания за разпространение на подправени предложения за работа от вкъщи, споделят от FTC, като са обещавали на хората, с които са се свързвали, да печелят стотици хиляди долапи дневно. Като част от схемата фирмите подправено са твърдели, че са свързани с Amazon по някакъв метод – една от корпорациите с лимитирана отговорност, които Морис е записал, даже се е наричала Amazon Affiliate Program LLC.

„ Тези обвинени са употребявали противозаконни робоканали, подправена информация за приходи и безпокойството на хората по време на пандемия, с цел да показват измамите си за работа от у дома “, съобщи в изказване Даниел Кауфман, изпълняващ длъжността на шеф на Бюрото за отбрана на потребителите на Съединени американски щати.

Според изискванията на съглашението с FTC, Морис и всички негови компании, чиито брой може да се приближи до към една дузина, към този момент има публично наложена възбрана да оферират бизнес благоприятни условия или схеми за работи от у дома или да употребяват роботизирани позвънявания (robocalls). Съдебното решение за 2 милиона $ е отчасти прекъснато заради неспособност за възнаграждение на компенсацията, съгласно FTC. Вместо това от ответниците се изисква да предадат на организацията банкови сметки, в това число и сметки на търговци, с които са оперирали.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР