Федералната служба за сигурност на Русия е предотвратила терористичен акт

...
Федералната служба за сигурност на Русия е предотвратила терористичен акт
Коментари Харесай

Руските служби предотвратиха терористичен акт срещу газопровода Южен поток

Федералната работа за сигурност на Русия е предотвратила терористичен акт против газопровода " Южен поток ", подготвян от украинските спецчасти, настояват съветски медии.

Задържани са съветски жители, които са взели участие в подготовката и обезпечаването на средства за диверсията. Мястото на планувания бойкот е част от " Южен поток " - тръбата обезпечава доставка на природен газ към Турция и Европа.

При акцията във Волгоградска област за конфискувани четири магнитни мини, 4 кг еластичен експлозив, детонатори, близо 600 хиляди рубли.

И още - указания за разработване и монтиране на взривното устройство, както и преписка с виновния за саботажа от украинските спецслужби.

Вече са заведени няколко каузи, като измежду обвиняванията против арестуваните за " подготовка на терористичен акт ", " образуване на терористична група и присъединяване в нея ", както и " нелегално придобиване, предпазване и носене на взривни субстанции и/или устройства. "

Необходима е съгласуваност сред Русия и Турция във връзка с ограниченията за сигурност на газопровода " Южен поток ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР