Федералната служба за сигурност (ФСО) е мощна организация с широк

...
Федералната служба за сигурност (ФСО) е мощна организация с широк
Коментари Харесай

Двойник на Путин го „замества“ при смъртоносна опасност

Федералната работа за сигурност (ФСО) е мощна организация с необятен набор от действия и е извънредно затворена. Едва ли има друга съветска въоръжена конструкция, която да е под по-голяма секретност. За активността на ФСО могат да се вършат единствено догатки. Никакви данни за интервенциите или отчетите не са налични за обществеността. В продължение на 16 години тази работа се управлява от армейския военачалник Евгений Муров, остарял съдружник на Владимир Путин. Един от най-влиятелните хора в Русия е назначен за шеф на ФСО единствено 11 дни откакто Путин идва отпред на страната.

Лице номер едно

Корените на ФСО потеглят от една администрация на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), държавен орган от руската ера с извънредно необятни пълномощия. Посочената администрация дава отговор за сигурността на първите хора в страната, като чиновниците на ФСО в този момент дават отговор за същата сигурност. Най-много се знае за задължението им да охраняват " лице номер едно ". От 15 години се приказва, че чиновници на ФСО употребяват двойник на Путин за най-рискованите инициативи на президента (като гмуркане в батискаф на дъното на езерото Байкал или пилотиране на военен самолет).

Тези чиновници от време на време са облечени в черни костюми и носят микрофон в ушите си, а от време на време са смесени с навалица в елементарни облекла. В тази работа работят най-доверените хора. Между другото, ФСО охранява освен президента, само че и съдии, очевидци, длъжностни лица, а също и уреди на държавната администрация като Кремъл и Държавната дума. Това обаче е единствено една от многото задания (и възможности) на тази работа. Под управлението на военачалник Муров, Федералната работа за сигурност поставя всички старания да получи нови пълномощия и статут на основна специфична работа на Русия. В това най-големият й противник е Федералната работа за сигурност (ФСБ), само че наподобява ФСО печели.

Контролират милиарди

В средата на 2000-те ФСО, дружно с други специфични служби, влиза в остра борба сред въоръжените структури от най-близкото обграждане на съветския президент. Скритата битка е за непосредственост с " лице номер едно ", само че и за надзор на паричните потоци, имущество и запаси. Конфликтът навлиза в открита фаза през 2007 година, когато най-известните медии в Русия, както и ръководителите на специфичните служби, приказват за " спора сред специфичните служби ".

Битката се води за държавна благосъстоятелност. А точно, под управлението на президентската администрация са санаториуми, строителни и транспортни организации, заводи, които обезпечават храна за федералното държавно управление, както и държавни недвижими парцели в чужбина и десетки планове за развиване. Днес обаче, съгласно Единния държавен указател, нито една президентска резиденция не е под управлението на президентската администрация, а е записана или към Руската федерация, или към ФСО.

Сред непрекъснатите " активи " на Федералната работа за сигурност е компанията " Atéks ", дъщерно сдружение на ФСО, която е учредена през 2003 година с решение на Евгений Муров. Тя дава отговор за построяването на уреди с федерално значение, ръководи държавния бюджет, като дефинира с кого ще бъдат подписани държавни контракти и афишира търгове на стойност милиони и милиарди рубли (например търг за възобновяване на стените и кулите на Кремъл, мавзолея на Ленин или консерватория " П. Чайковски " ).

Социологически проучвания за президента

Това обаче не е всичко. ФСО в действителност е съвсем всемогъща работа. Нейните хора имат право да организират оперативно следствие, да подслушват диалози, отварят писма, да задържат жители, да претърсват жилища и да конфискуват коли.

Осигурявайки подобаващи отдели и уреди на държавната администрация, чиновниците на ФСО, дават отговор и за пътищата, на които се намират тези уреди. Всяка дванадесета улица в Москва е под техен надзор и се води досие за всеки, който има шанса да живее на такава улица.

Освен това ФСО се занимава със социологически проучвания, свързани с популацията. Разбираемо е, че това са проучвания от затворен вид. Тези данни се събират за управлението на страната и се счита, че президентът и Съветът за сигурност на Русия и държавното управление разчитат на тях и доста държавни решения се вземат въз основата на тези данни. Проучва се известността на партийните водачи и опозицията, следи се социално-икономическата обстановка в районите... Например, в случай че губернатор подаде оставка заради загуба на доверие в държавното управление, тогава най-вероятно е забъркана ФСО.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР