Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия е задържала в

...
Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия е задържала в
Коментари Харесай

Задържаха шеф на предприятие за хиперзвукови системи в Москва

Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия е задържала в Москва генералния шеф и основен конструктор на държавния тръст „ Научно-изследователско дружество за хиперзвукови системи “ (НИПГС) в границите на следствие по дело за държавна измяна. Както обясни пред ТАСС източник от правоприлагащите органи, ФСБ има намерение да изиска от московския съд да го задържи под стража за два месеца.

„ В хода на оперативно-издирвателните действия в столицата чиновници на ФСБ задържаха генералния шеф на НИПГС Александър Куранов. Разследващите възнамеряват да изискат от съда арестуването му за два месеца “, съобщи събеседникът на организацията.

Пресслужбата на Лефортовския съд на Москва удостовери приемането на молбата на следствието, само че не посочи детайлностите по наказателното дело.

Според данни от отворени източници Александър Куранов е лекар на техническите науки, професор в катедрата по системи за ръководство и технологии на Санкт Петербургския държавен политехнически университет, общоприет шеф и основен дизайнер на АД „ Изследователско дружество за хиперзвукови системи “ ХК „ Ленинец “. ТАСС към момента не е получил публични мнения от проверяващите органи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР