Федералната служба за безопасност (ФСБ) задържа жител на Геленджик, подготвял

...
Федералната служба за безопасност (ФСБ) задържа жител на Геленджик, подготвял
Коментари Харесай

ФСБ задържа мъж, подготвял терористичен акт

Федералната работа за сигурност (ФСБ) задържа гражданин на Геленджик, подготвял терористичен акт в обект на правоохранителните органи. Това заяви Агенция ТАСС.

ФСБ на Руската федерация предотврати терористичен акт в общинския регион на курортния град Геленджик, Краснодарски край. В резултат на подхванатите ограничения локален гражданин, последовател на украинския неонацизъм, съветски жител е арестуван. Той е планирал да взриви самоделно взривно устройство на територията на един от обектите на правоохранителните органи в района, разясняват от ведомството.

От укритие, оборудвано от радикал в гориста околност в покрайнините на обитаемо място, е конфискувано готово за потребление самоделно взривно устройство, а на адреса на престояване са открити съставни елементи за произвеждане на самоделни взривни устройства, показват от ФСБ.

Също по този начин са открити указания за сглобяване и потребление на взривни устройства, получени от интернет общности, управлявани от бойци на украински националистически формирования.

42-годишен мъж е арестуван под стража. Той е упрекнат в подготовка за осъществяване на терористична офанзива.

Припомняме, че по-рано този месец ФСБ предотврати опит за покушение срещу един от ръководителите на Запорожката АЕЦ и разкри мрежа за саботажи в Крим.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР