Федералната служба по безопасност на Русия обяви, че е идентифицирала

...
Федералната служба по безопасност на Русия обяви, че е идентифицирала
Коментари Харесай

Появиха се кадри с предполагаемата убийца на Дугина. Влиза блондинка, излиза брюнетка ВИДЕО

Федералната работа по сигурност на Русия разгласи, че е идентифицирала килъра на журналиста и политолог Дария Дугина. Това е гражданката на Украйна Наталия Вовк (по татко Шабан).

Сега фрагменти от придвижването на Вовк от идването й в Русия на 23 юли се популяризират в мрежата. В продължение на съвсем месец в Москва хипотетичният палач на Дугина три пъти сменя номерата на колата - което ясно се вижда на записа.

Първоначално тя влиза в Русия с държавния знак на DPR (Е982ХН DPR) на колата, по-късно се трансформира на казахстански (172AJD02), а по-късно на украински (AH7771IP)

В същото време тя идва в Русия с дребната си щерка. Отбелязва се също, че по време на прекосяването на границата тя е била русокоска, а е напуснала брюнетка.

Кадрите демонстрират момента, в който дамата пресича границата на входа на Русия, по-късно по какъв начин тя влиза в кооперацията, където е живяла самата Дугина (Вовк е наела апартамент в блока).

След това са показани фрагменти от нейното тръгване от Русия за Естония през Граничен контролно-пропусквателен пункт Псков на 22 август - 14 часа след убийството на Дария.

Според телеграм канала Baza, от мястото на детонацията на Можайската автомагистрала до Граничен контролно-пропусквателен пункт в Псковска област има 11 часа път без прекъсване.



Освен това беше открито също, че в деня на убийството Вовк е проследила Дугина и също като журналистката е посетила литературно-музикалния фестивал „ Традиция “ с щерка си.

Там Дугина участвала като почетен посетител. Вечерта на същия ден Вовк направила следен гърмеж на колата на Дугина, след което тя избягала от мястото на престъплението и напуснала Русия.

Според една от версиите на следствието Вовк е изпълнявала задания на СБУ, употребявайки 12-годишната си щерка, с цел да прикрие закононарушението. Отбелязва се също, че дамата е военнослужеща от Националната армия на Украйна и принадлежи към националния батальон „ Азов “.

По същото време е издадено уверение за семейството Шабан (предполага се фамилия по брачен партньор или моминско име). Няма интензивност в обществените медии. Тя е родом от Мариупол.

Вовк има по-голям наследник - Даниил Шабан, който също е член на Азов. Живее в Киев. Именно от него по-рано в мрежата се появи публикация за продажба на кола, в която Вовк влезе в Русия.

В същото време РИА Новости научи от хипотетичния братовчед на Вовк, че дамата в действителност е чиновник на въоръжените сили на Украйна, само че е получила работа в кабинета за инвалиди.

В същото време Азов отхвърли информация за присъединяване на Вовк в националния батальон. Те също по този начин споделиха, че покушението против Дугина е " подготовка на публичното мнение в Руската федерация " за предстоящ съд над бойците, които в този момент са в плен в ДНР.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР