Федералната полиция на Ирак откри в западната част на Мосул

...
Федералната полиция на Ирак откри в западната част на Мосул
Коментари Харесай

Sputnik Arabic: Глад и мизерия в "Ислямска държава", месечната заплата на джихадистите се срина до $72

Федералната полиция на Ирак откри в западната част на Мосул счетоводни книги, в които са разказани възнагражденията, които са получавали главорезите от „ Ислямска страна ” през 2016 година. С неповторимия документ разполага Sputnik Arabic. От него излиза наяве, че „ заплатата” на един престъпник зависи от фамилния му статус. Най-малко пари получават ергените – 75 $ (95 000 иракски динара). Част от парите - 40 $, отиват за артикули, а на ръка терористът получава 32 $. Някой си Абу Джана от батальона на ат Тарамзи, който има жена и три деца, е получил 184 доллара, а Абу Насеру, който имал жена и шест деца - 256 $.

Източник от Мосул оповестява пред организацията, че според от събитията размерът на заплатата може да бъде друг, само че като цяло се е съблюдавал правилото тя да е обвързана с броя на съпругите и децата. При това сумата в никакъв случай не надвишава 300 $. От думите му излиза наяве още, че на нарастване на възнаграждението си се „ радвали” демобилизираните инвалиди, потърпевши от ударите на интернационалната коалиция или при терористична офанзива с коли бомби.

Друг източник на Sputnik Arabic споделя, че бандитите, отпътували в Турция преди началото на интервенцията по освобождение на Нинава, са се лишили от всичките си заплати поради икономическата рецесия в организацията. Финансовите проблеми за бандитите почнали след загубата на контрола над петролните залежи в Ал Каяра през октомври предходната година.

Терористите на управителни длъжности получавали към заплатата си и пари от продаденото от ограбените домове имущество. Хора, заемащи управителни постове в организацията, пък взимали от 500 $ нагоре.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР