Федералната мрежова агенция на Германия ще проведе стрес тест за

...
Федералната мрежова агенция на Германия ще проведе стрес тест за
Коментари Харесай

Германия започна стрес тестове при възможни кризи с доставките на газ

Федералната мрежова организация на Германия ще организира стрес тест за инспекция на готовността " за допустима спешна обстановка с доставките на газ ". Това се показва в известие, публикувано от регулатора.

" Германия е доста по-добре готова за тази зима, в сравнение с за предходната. Има аргументи за оптимизъм, само че е прекомерно рано да отменим паниката. Газохранилищата са цялостни, има различни източници на газ ", сподели ръководителят на организацията Клаус Мюлер. Но съгласно него има остатъчни опасности. Сега ще тестваме нашите на практика дейности при положение на спешна обстановка, тъй че ще бъдем готови за неочевидни сюжети ", изясни Мюлер.

Ако в Германия няма задоволително газ, Федералната мрежова организация ще би трябвало да разпредели енергийния товар в страната - приоритет остават частните семейства и общинските здания. Работата по разпространяването и връзката е предоставена на специфичен спешен щаб. Тества се работата на инфраструктурата, която поддържа тези процеси, написа в известието за медиите. В него не е разказан по-подробен механизъм за осъществяване на стрес тест. Федералната мрежова организация разказва три фактора, заради които обстановката с доставките на газ може да се усложни през идващите месеци. Сред тях са вероятните студове през идната зима, заради което потреблението на газ ще се усили доста. Миналата зима температурите бяха относително високи, което улесни спестяването.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР