Федералната криминална полиция в Германия е претърсила офисите на Байерн,

...
Федералната криминална полиция в Германия е претърсила офисите на Байерн,
Коментари Харесай

Полиция е претърсила офисите и стадиона на "Байерн" заради Алишер Усманов

Федералната престъпна полиция в Германия е претърсила офисите на " Байерн ", както и стадиона на отбора " Алианц сцена ", заяви немският вестник " Билд ". Проверката е била във вторник, само че не е обвързвана с нарушавания на клуба, а следствие против съветския милиардер, считан за непосредствен на президента на Русия Владимир Путин. Усманов беше глобен след началото на войната в Украйна.

Бизнесменът е обвинен в пране на пари и укриване на налози сред 2017 и 2022 година

" Билд " заяви, че повода за следствието към момента не е ясна, като показва това, че Усманов се познава с почетния президент на " Байерн " Ули Хьонес, защото и двамата имат вили край езерото. По-късно " Зюддойче цайтунг " заяви, че съмненията са, че Усманов е плащал за скъпи ВИП места на " Алианц сцена " за мачове на " Байерн " посредством фиктивна компания за пране на пари.

Властите обявиха, че самият клуб не рискува санкции.

" Не се водят следствия и няма да има санкции против " Байерн ", както и управлението на клуба ", обявиха от прокуратурата пред " Билд ".

По-късно пред съветската осведомителна организация ТАСС представител на Усманов съобщи, че няма съображение за следствие.

" Както сме посочвали по-рано, сходни съмнения са неоснователни и всевъзможни догатки за пране на пари, " подозрителен " генезис или укриване на налози са погрешни и дискредитират репутацията на господин Усманов ", се споделя в известието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР