Федералната комисия по комуникациите на САЩ (FCC) обяви плановете си

...
Федералната комисия по комуникациите на САЩ (FCC) обяви плановете си
Коментари Харесай

САЩ ще възстановят правилата за мрежова неутралност, които Тръмп отмени преди 5 години

Федералната комисия по връзките на Съединени американски щати (FCC) разгласи проектите си да възвърне разпоредбите за индиферентност на мрежата в страната, които имат за цел да обезпечат еднакъв достъп до всички интернет запаси за всички жители. Тези правила бяха анулирани преди 5 години при предходния президент Доналд Тръмп.

Принципите на мрежовата индиферентност бяха открити в Съединени американски щати през 2015 година. Широколентовият достъп беше приравнен към други публични услуги, като на доставчиците на интернет услуги беше неразрешено случайно да блокират уеб страници, да забавят трафика тук-там или да начисляват спомагателни такси за по-бърз достъп до избрани запаси. Комисията ще организира в началото гласоподаване за възобновяване на тези правила по време на постоянното си съвещание на 19 октомври, съобщи ръководителят на FCC Джесика Розенворсел.

Тя дефинира въпроса за неутралността на мрежата като един от най-дискутираните в региона на телекомуникациите. Розенворсел осъди решението на организацията да анулира наредбите от 2015 година, изключително в светлината на проблемите с достъпа, открити при пандемията.

Съобщението за възобновяване на мрежовата индиферентност пристигна, откакто в понеделник представители на Демократическата партия на Съединени американски щати завоюваха болшинство във FCC. Откакто президентът Джо Байдън встъпи в служба, комисията е разграничена по партийна линия 2 към 2. През юли 2021 година Байдън подписа изпълнителна заповед, съдържаща редица разпореждания, свързани с неутралността на мрежата и призоваваща FCC да възвърне разпоредбите от времето на Барак Обама в тези области.

Дори и да бъде утвърдена при първичното гласоподаване, ще отнеме известно време разпоредбите да бъдат възобновени. Решението ще бъде утвърдено при последващи гласувания, ще би трябвало да се вземат поради разнообразни мнения и уведомления и може да бъде оспорено от доставчиците на интернет услуги в съда. Verizon, AT&T и Comcast, наред с други се опълчиха на правилата на мрежовата индиферентност и настояват, че не подхващат дейностите, от които държавното управление желае да отбрани потребителите, приемайки разпоредбите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР