Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) разреши на Boeing 737

...
Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) разреши на Boeing 737
Коментари Харесай

САЩ позволиха Boeing 737 Max да лети отново

Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати (FAA) позволи на Boeing 737 Max да лети още веднъж – повратна точка в рецесията с авио модела на самолета, произлизаща от две произшествия, при които починаха общо 346 души.

Краят на 20-месечната възбрана за полети, която докара до заземяването на модела, дава на Boeing шанса да стартира да предава приблизително 450-те създадени летателни апарата, които не бе в положение да достави до клиентите си, откакто регулаторите подредиха на самолетните компании да спрат да употребяват 737 Max през март 2019 година, написа CNBC.

Властите постановиха това ограничаване, откакто два съвсем нови самолета от модела се разрушиха в границите на към половин година. Катастрофите провокираха нескончаем обзор на модела по стандартите за сигурност, което докара до загуби и разноски за производителя Boeing.

В продължение на месеци след двата случая Boeing и FAA са изправени пред рецензии от законодателите и някои специалисти по авиационна сигурност по отношение на дизайна и узаконяването на 737 Max. Кризата коства и поста на някогашния изпълнителен шеф Денис Мюленбург.

Пилотите и на двата съдбовни полета са имали проблеми с управлението на вградената в модела автоматизирана система за управление на полета, стана ясно в хода на следствието на трагичните произшествия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР