Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) е разследвала 4,8 хил.

...
Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) е разследвала 4,8 хил.
Коментари Харесай

5 000 пилоти в САЩ са укривали сериозни здравословни проблеми

Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати (FAA) е разследвала 4,8 хиляди водачи, обвинени във подправяне на медицински документи. Това са военни ветерани, които съгласно FAA са укрили приемането на компенсации, в това число такива, свързани с психологични проблеми, оповестява The Washington Post (WP).


Пилотите не са уведомили FAA, както се изисква по закон, за приемането на компенсации за неработоспособност на ветерани. Такива здравословни проблеми биха могли да ги създадат негодни да летят, отбелязва WP.

Говорителят на ФАА Матю Лехнер съобщи, че близо 5000 водачи може да са дали неправилна или погрешна информация в медицинските си заявки. Той съобщи, че ФАА към този момент е завършила към половината от тези случаи и е наредила на към 60 водачи да спрат да летят по неотложност до обзор на данните им. Според FAA те са представлявали очевидна заплаха за авиационната сигурност. Много от водачите, чиито случаи са били завършени, са били задължени да преминат през нови медицински прегледи или са били отстранени от полети.

Около 600 водачи, попаднали в обсега на следствието, имат лицензи за полети за пътнически самолетни компании, съобщи почитан чиновник при изискване за анонимност. Останалите имат търговски лицензи, които им разрешават да летят чартърен, в това число за компании за транспорт на товари, корпоративни клиенти или туристически компании./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР