Федералната агенция за гражданско въздухоплаване на САЩ (FAA) разпореди временно

...
Федералната агенция за гражданско въздухоплаване на САЩ (FAA) разпореди временно
Коментари Харесай

След инцидента с откъснат панел по време на полет: САЩ и Турция приземяват „Боинг 737“

Федералната организация за гражданско въздухоплаване на Съединени американски щати (FAA) разпореди краткотрайно прекъсване на полетите със 171 самолета „ Боинг 737 Макс 9 “ за инспекция на сигурността им, предадоха международните организации.

На борда е имало 171 души и шестима членове на екипажа

Причината е случаят с такава машина от петък на американската самолетна компания „ Аляска еърлайнс “, при който панел се откъсна по време на полет. Самолетът, който пътуваше от Портланд, щата Орегон, за Онтарио, Калифорния, кацна спешно назад в Портланд. Всички на борда – 171  пътници и шестима членове на екипажа, са невредими.

Самолетът на бреговата защита не е имал позволение за политане от пистата, показват японските управляващи

Турският авиопревозвач „ Търкиш еърлайнс “ също заяви, че краткотрайно изтегля петте си самолета „ Боинг 737 Макс 9 “ за инспекция, съобщи Ройтерс. Самолетите ще останат на първото летище, на което се приземят.

Европейската организация за авиационна сигурност (EASA) разгласи, че ще приложи инструкциите на американската FAA, само че посочи, че нито една самолетна компания от Европейски Съюз сега не употребява самолети от засегнатата настройка.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР