Федералната агенция по храните и лекарствата на САЩ (FDA) обяви

...
Федералната агенция по храните и лекарствата на САЩ (FDA) обяви
Коментари Харесай

Пробив: Вече се продава домашен тест за коронавирус - без рецепта

Федералната организация по храните и медикаментите на Съединени американски щати (FDA) разгласи през днешния ден, че позволява стартирането в продажба на първи тест против Ковид-19, който ще може да се употребява у дома и да е без рецепта, съобщи Франс прес.

Тестът може да покаже съществуването на вируса за 20 минути. Той ще се продава за 30 $. Решението за стартирането му в комерсиалната мрежа е значим стадий в битката против Ковид-19, съобщи шефът на Агенцията Стивън Хан.

Решението на организацията разрешава пробата да се продава тук-там като дрогерии, " където пациентът може да го купи, да си намаже носа, да пусне теста и да открие резултатите им единствено за 20 минути ", означи Стивън Хан в, представено от американските медии.

Тестът се създава от австралийската компания Елюм ().

Тестът е антигенен, което значи, че засича молекула, която се намира на повърхността на ковид. PCR тестванията търсят генетичния материал на вируса.

Първоначалните доставки на теста без рецепта ще бъдат лимитирани. Ellume съобщи, че чака да създаде 3 милиона теста през идващия месец, преди да усили производството през първата половина на 2021 година. Говорител на компанията съобщи, че пробата ще бъде на цена към $30 и ще бъде наличен в аптеките и за онлайн покупка.

Според FDA пробата е разпознал вярно 96% от позитивните и 100 % от негативните проби при хора със признаци.

При хора без признаци пробата вярно разпознава 91% от позитивните и 96% от негативните проби, се споделя в изказването на FDA.

Резултатите се дават посредством приложение, което желае от потребителите техния пощенски клон и датата на раждане, с цел да бъдат трансферирани данните на здравните управляващи.

За създаване на теста Ellume е получила 30 милиона $ от Националните институти по опазване на здравето на Съединени американски щати.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР