Федерален съдия във Флорида осъди вчера на осем месеца затвор

...
Федерален съдия във Флорида осъди вчера на осем месеца затвор
Коментари Харесай

На топло! Вкараха в затвора първи участник в щурма срещу Капитолия

Федерален арбитър във Флорида осъди през вчерашния ден на осем месеца затвор 38-годишния гражданин на щата Пол Ходжкинс за присъединяване му в нападението против Капитолия на 6 януари т.г.

Той става първият измежду стотиците упрекнати стачкуващи, който ще излежи ефикасна присъда, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция.

На 2 юни Ходжкинс се призна за отговорен във възпрепятстване на публична процедура, до момента в който Конгресът е заседавал по одобряването на изборната победа на Джо Байдън през ноември 2020 година. По същото време последователи на някогашния към този момент президент Доналд Тръмп вилнееха из постройката.

При произнасянето на присъдата през вчерашния ден прокурорката Мона Седки сподели пред федералния областен арбитър Рандолф Мос, че подсъдимият гражданин на Тампа - поставил защитни очила, преди да влезе в залата на Сената - " гордо си е правил селфита ", които след това пращал на другари.

Седки призна, че Ходжкинс не е нанесъл материални вреди и не е наранил никого.

Пред съда обвиненият сподели, че съжалява надълбоко за държанието си, което може би е подтикнало други към деструктивни дейности. " Това беше неуместно решение от моя страна и поемам цялостната отговорност за него ", съобщи той.

Съгласно съглашението с прокуратурата от предишния месец Пол Ходжкинс се признава за отговорен по една от точките на обвиняването - възпрепятстване на публична процедура - за което закононарушение са планува затвор до 20 години.

В подмяна прокуратурата е отдръпнала обвиняванията за по-леки закононарушения, включително влизане в постройка с стеснен достъп и безчинство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР