Федерален съдия в Тексас постанови, че планът на президента Джо

...
Федерален съдия в Тексас постанови, че планът на президента Джо
Коментари Харесай

Американски съдия обяви плана на Байдън за облекчаване на студентските дългове за незаконен

Федерален арбитър в Тексас постанови, че проектът на президента Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в за анулация на стотици милиарди долари студентски заеми е незаконосъобразен и би трябвало да бъде анулиран, заяви Ройтерс.

Окръжният арбитър на Съединени американски щати Марк Питман, назначен от някогашния републикански президент Доналд Тръмп във Форт Уърт, постанови по иск, подсилен от фондация " Мрежа на основателите на работни места " от името на двама кредитополучатели.

Планът за облекчение на дълга към този момент беше краткотрайно блокиран от основания в Сейнт Луис 8-ми областен апелативен съд на Съединени американски щати, до момента в който той преглежда настояването на шест ръководени от републиканците щата да го забрани, до момента в който те апелират отхвърлянето на личния си иск.

Планът на Байдън е предмет на няколко правосъдни каузи от консервативни основни прокурори на щати и правни групи, макар че преди четвъртък ищците се бореха да убедят съдилищата, че са били наранени от него по подобен метод, че да имат право на иск.

В решението си от 26 страници Питман написа, че Законът HEROES - закон, който дава помощ за заеми на военнослужещи и на който се е позовала администрацията на Байдън, с цел да опрости заемите на студенти, не позволява  опрощаването на студентски заеми на стойност 400 милиарда $.

" По този метод програмата е противоконституционно практикуване на законодателната власт на Конгреса и би трябвало да бъде анулирана ", написа Питман.

Белият дом и представителите на ищците не са дали отговор незабавно на молбите за коментар.

Необвързаната с партии Бюджетна работа на Конгреса през септември пресметна, че опрощаването на дълга ще отстрани към 430 милиарда $ от 1,6 трилиона $ неизплатени студентски задължения и че над 40 милиона души имат право да се възползват от него.

Планът, разгласен през август, планува опрощаване на до 10 000 $ студентски заеми за кредитополучатели, които печелят по-малко от 125 000 $  годишно, или 250 000 $ за фамилни двойки. За кредитополучатели, които са получавали стипендии Пел в интерес на студенти с по-ниски приходи, ще бъдат анулирани до 20 000 $ от техния дълг, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР