Федерален съдия в Тексас постанови, че планът на президента Джо

...
Федерален съдия в Тексас постанови, че планът на президента Джо
Коментари Харесай

Тексаски съдия обяви плана на Байдън за облекчаване на студентските дългове за незаконен

Федерален арбитър в Тексас постанови, че проектът на президента Джо Байдън за анулация на стотици милиарди долари студентски заеми е незаконосъобразен и би трябвало да бъде анулиран, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Окръжният арбитър на Съединени американски щати Марк Питман, назначен от някогашния републикански президент Доналд Тръмп във Форт Уърт, постанови по иск, подсилен от фондация " Мрежа на основателите на работни места " от името на двама кредитополучатели.

Планът за облекчение на дълга към този момент беше краткотрайно блокиран от основания в Сейнт Луис 8-ми областен апелативен съд на Съединени американски щати, до момента в който той преглежда настояването на шест ръководени от републиканците щата да го забрани, до момента в който те апелират отхвърлянето на личния си иск.

Планът на Байдън е предмет на няколко правосъдни каузи от консервативни основни прокурори на щати и правни групи, макар че преди четвъртък ищците се бореха да убедят съдилищата, че са били наранени от него по подобен метод, че да имат право на иск.

В решението си от 26 страници Питман написа, че Законът HEROES - закон, който дава помощ за заеми на военнослужещи и на който се е позовала администрацията на Байдън, с цел да опрости заемите на студенти, не позволява опрощаването на студентски заеми на стойност 400 милиарда $.

" По този метод програмата е противоконституционно практикуване на законодателната власт на Конгреса и би трябвало да бъде анулирана ", написа Питман.

Белият дом и представителите на ищците не са дали отговор незабавно на молбите за коментар.

Необвързаната с партии Бюджетна работа на Конгреса през септември пресметна, че опрощаването на дълга ще отстрани към 430 милиарда $ от 1,6 трилиона $ неизплатени студентски задължения и че над 40 милиона души имат право да се възползват от него.

Планът, разгласен през август, планува опрощаване на до 10 000 $ студентски заеми за кредитополучатели, които печелят по-малко от 125 000 $ годишно, или 250 000 $ за фамилни двойки. За кредитополучатели, които са получавали стипендии Пел в интерес на студенти с по-ниски приходи, ще бъдат анулирани до 20 000 $ от техния дълг.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР