Федерален съдия в САЩ заяви вчера, че е склонен да

...
Федерален съдия в САЩ заяви вчера, че е склонен да
Коментари Харесай

Федерален съдия разсекретява частично документа, довел до тараша на ФБР в резиденцията на Тръмп

Федерален арбитър в Съединени американски щати съобщи през вчерашния ден, че е " податлив " да разсекрети част от клетвената декларация, която е била от основно значение за издаването на заповедта за претърсването на парцела на някогашния президент Доналд Тръмп във Флорида, осъществено предходната седмица от ФБР, написа американското издание " Вашингтон пост ", представен от Българска телеграфна агенция.

Магистратът подреди на министерството на правораздаването да редактира документа, тъй че неговото издание да не навреди на настоящото следствие, прибавя вестникът.

Съдия Брус Райнхарт наподобява не се съгласи с доводите на държавното управление за нуждата от засекретяване на целия документ и съобщи, че ще вземе решение след идния четвъртък, когато се чака чиновниците от министерството на правораздаването да показват препоръчаните от тях редакции, разяснява вестникът.

Няколко правозащитни организации и американски медии, в това число всекидневниците " Вашингтон пост ", " Ню Йорк таймс " и " Уолстрийт джърнъл ", внесоха иск в съда клетвената декларация да бъде оповестена, показва " Уол стрийт джърнъл ". Тръмп и негови съдружници, в това число някои членове на Конгреса на Съединени американски щати, също приканиха документът да бъде изработен обществено притежание.

Претърсването на " Мар а Лаго " на 8 август разпали бурно наказание от десни фигури в медиите и от републиканците в Конгреса. това докара до манифестации с апели за разпускане и заличаване на ФБР и даже войнствени апели за принуждение, написа в. " Ню Йорк таймс ".

Три дни откакто сътрудниците нахлуха в резиденцията на Тръмп, въоръжен мъж, явно разгневен от претърсването, се опита да нахлуе в полевия офис на ФБР в Синсинати и след това беше прострелян смъртоносно след престрелка с локалната полиция, напомня изданието.

Въпреки че самият Тръмп прикани в обществените мрежи наличието на клетвената декларация да бъде оповестено - повтаряйки сходни претенции, отправени от негови съдружници в Конгреса като сенатора републиканец от Южна Каролина Линдзи Греъм, неговите юристи не участваха на съвещанието за взимане на решение кои документи могат да бъдат оповестени, разяснява нюйоркският вестник. Тръмп когато и да е е можел да внесе документи, с които да изиска от арбитър Райнхарт да направи клетвената декларация обществено притежание, само че е избрал да не го направи, отбелязва вестникът.

Ако бъде оповестена, клетвената декларация ще даде детайлности за това по какъв начин ФБР е обосновало пред съда нуждата да бъде претърсен домът на Тръмп, след което от в " Мар а Лаго " бяха изнесени няколко десетки кутии, в това число 11 комплекта документи с гриф " строго секретно ", разяснява в. " Уолстрийт джърнъл ".

В документа също по този начин са изложени и доказателствата, които държавното управление е събрало по случая, в това число тези, предоставени от всички очевидци. В него са разказани и аргументите, заради които проверяващите считат, че може да е било осъществено закононарушение, изяснява изданието.

Преди делото да стартира всъщност, арбитър Райнхарт разсекрети още няколко документа, свързани с писмената заповед за обиск, за които всички страни по делото бяха дали единодушие да бъдат оповестени, отбелязва в. " Вашингтон таймс ".

Сред тях бяха придружителното писмо на заповедта за обиск и заявката за издаване на заповед за обиск. Придружителното писмо не е разкрило съвсем нищо ново, като в него се показва само, че следствието на Тръмп не е почнало поради други инспекции на министерството на правораздаването отпреди 2019 година, разяснява изданието.

В заявката за издаване на заповед за обиск, подписано от сътрудник на ФБР, чието име е заличено, се показва, че сътрудникът счита, че бюрото ще открие в резиденцията на Тръмп доказателства за закононарушение и " скрито скрити предмети от незаконна активност " или други нелегално притежавани материали, отбелязва американският вестник.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР