Федерален съдия в Ню Йорк реши, че президентът на САЩ

...
Федерален съдия в Ню Йорк реши, че президентът на САЩ
Коментари Харесай

Съд: Тръмп няма право да блокира в Twitter критични потребители

Федерален арбитър в Ню Йорк реши, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп няма право да блокира в акаунта си в twitterкритични към него консуматори, оповестиха международните организации.

Съдията Наоми Бъкуолд се произнесе по иск, импортиран през юли предходната година от седем души, чийто достъп до страницата на Тръмп в обществената мрежа беше блокиран от президента. Сред ищците са нюйорски артист, учител по социология в Мериленд, тексаски служител на реда и певица от Сиатъл, както и правозащитна организация към Колумбийския университет.

В желае се посочваше, че блокирайки достъпа им в акаунта си в twitter, Тръмп е нарушил Първата корекция на Конституцията на Съединени американски щати, гарантираща правото на независимост на словото и изложение на митинг.

Според съдийското решение, мненията в акаунта на президента и на други длъжностни лица съставляват обществени конгреси и блокирането на консуматори на twitterзаради техните политически възгледи нарушава правата им по Първата корекция.

Не е прочут общият брой на потребителите, блокирани от Тръмп в twitter, само че съгласно някои оценки те са няколко стотин, отбелязва Франс прес.

Съдията не подрежда категорично на Тръмп да " деблокира " тези хора, изразявайки мнението, че президентът самичък би трябвало да вземе решение по въпроса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР