Федерален съдия в Калифорния отхвърли в сряда дело срещу риалити

...
Федерален съдия в Калифорния отхвърли в сряда дело срещу риалити
Коментари Харесай

Свобода за инфлуенсърите: Оправдаха Ким Кардашиян, не е подвела последователите си!

Федерален арбитър в Калифорния отхвърли в сряда дело против риалити звездата Ким Кардашиян, боксовата легенда Флойд Мейуедър-младши и други за ролята им в популяризирането на криптовалута, съобщи Ройтерс.

Магистратът съобщи, че не е ясно дали вложителите, които са завели дело, в действителност са видели промоциите.

Съдебният иск, заведен през януари, твърди, че ръководителите на EthereumMax са възнамерявали скица с промоутъри-знаменитости, с цел да насърчат вложителите да купят токена EMax, повишавайки цената му и позволявайки им да продават личните си токени с облага.

Американският областен арбитър Майкъл Фицджералд съобщи в Лос Анджелис, че вложителите могат да променят и преформулират оферти си групов иск.

Решението идва, до момента в който други промоутъри-знаменитости са изправени пред правосъдни каузи от консуматори на банкрутиралата борса за криптовалута FTX, чийто колапс задълбочи продължаващата „ крипто зима “.

Шон Масън, юрист, който съставлява вложителите в делото EthereumMax, сподели, че възнамеряват да преразгледат своите искове, с цел да прибавят „ голям брой спомагателни обстоятелства, демонстриращи непозволените дейности и отговорността на ответниците “.

Майкъл Роудс, основният юрист на Кардашиян, сподели, че отбраната е „ удовлетворена от добре стимулираното решение на съда “.

Адвокатите на Мейуедър не дадоха отговор незабавно на искане за коментар. В правосъдния иск е посочен и някогашната звезда на Националната баскетболна асоциация Пол Пиърс.

Кардашиян разпространява EthereumMax в обява от юни 2021 година в Инстаграм, а Мейуедър носеше логото на компанията върху боксовите си къси панталони по време на необятно гледана борба, настояват вложителите.

В решението от сряда Фицджералд сподели, че вложителите не са съумели да потвърдят, че ръководителите и уредниците са възнамерявали да подведат вложителите, вместо да работят в личния си интерес.

Твърденията на вложителите за машинация се провалиха, защото те не бяха показали дали и по кое време са видели промоциите, написа съдията.

Докато вложителите могат да преразгледат тези изказвания, Фицджералд дефинитивно отхвърли желае им според Закона за отбрана на потребителите на Калифорния, който съгласно него се ползва за материални артикули и услуги, а не за „ нематериални артикули “ като криптовалута.

Кардашиян се съгласи през октомври да заплати на Комисията за скъпи бумаги и тържища (SEC) 1,26 милиона $ за споразумяване на искове, че не е разкрила, че й е било платено за разпространение на токени EthereumMax. Тя е пледирала непорочност.

Изображение: Getty Images

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР