Федерален съдия отмени десетилетен калифорнийски закон, забраняващ бойните оръжия, наричайки

...
Федерален съдия отмени десетилетен калифорнийски закон, забраняващ бойните оръжия, наричайки
Коментари Харесай

Федералният съдия отмени десетилетна забрана в Калифорния за нападателни оръжия

Федерален арбитър анулира десетилетен калифорнийски закон, забраняващ бойните оръжия, наричайки ограничаването „ рисково “ и противоконституционно.

Окръжният арбитър на Съединени американски щати Роджър Т. Бенитес постанови в четвъртък, че възбраната попречва правата на жителите на Втората корекция и няма исторически казус, както се изисква от значимо решение на Върховния съд предходната година, което промени тестовите съдилища, които би трябвало да употребяват при установяване на конституционността на наредбите за огнестрелни оръжия.

Бенитес се базира на сходен мотив, когато анулира възбраната на Калифорния за списания с огромен потенциал предишния месец.

Държавата твърди, че законът има за цел да попречи на всеобщите стрелци да получат достъп до бойни оръжия. Но Бенитес се опълчи на доста от неразрешените огнестрелни оръжия, които също постоянно се употребяват от „ спазващите закона “ жители за самоотбрана.

„ Отговорът на Калифорния на незаконното корист с малко на брой е да обезоръжи многочислените положителни поданици. Тази реакция на колене е конституционно несъстоятелна, тъкмо както беше преди 250 години “, написа Бенитес в решението си.

Законът, анулиран от Бенитес, включва необятна формулировка на бойни оръжия, която включва многообразие от полуавтоматични пушки, револвери и пушки.

Губернаторът Гавин Нюсъм отхвърли решението като „ директна засегнатост към всяка жертва на всеобща пукотевица и техните фамилии “.

„ Избраните представители на калифорнийците взеха решение преди съвсем 35 години, че военните оръжия нямат място в нашите общности. Днес арбитър Бенитес реши, че знае по-добре, проклета да е публичната сигурност “, сподели Нюсъм в изказване.

Съдията отсрочи възбраната си за 10 дни, с цел да даде опция на страната да апелира.

Главният прокурор на Калифорния Роб Бонта неотложно подаде уведомление за обжалване, отбелязвайки, че възбраната към момента е в действие за момента. Той разкритикува решението на съда като " рисково и неправилно ".

„ Военните оръжия нямат място по улиците на Калифорния “, сподели Бонта в изказване. „ Това е държавен закон в Калифорния от десетилетия и ние ще продължим да се борим за нашата власт да предпазим нашите жители от огнестрелни оръжия, които предизвикват всеобщи жертви. “

Джон Дилън, юрист, представляващ някои от ищците, сподели в изказване, че решението е „ конституционно рационално и адресира многото неадекватности на причините на страната и по този начин наречените обосновки за тази противоконституционна възбрана “.

Отмененият статут е измежду множеството ограничавания за огнестрелни оръжия, открити за инспекция с решение на Върховния съд предишния юни, което откри нов стандарт за съдилищата да проучват сходни закони.

Съгласно решението наредбите за огнестрелните оръжия би трябвало да бъдат „ съвместими с историческата традиция на тази нация “, с цел да се съобразят със отбраната на Втората корекция, което значи, че актуалните закони за оръжията би трябвало да са в сходство с това по какъв начин огнестрелните оръжия са били контролирани в исторически проект.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР