Федерален съдия от Мичиган в сряда осъди мъж, осъден за

...
Федерален съдия от Мичиган в сряда осъди мъж, осъден за
Коментари Харесай

20 години затвор за отвличането на губернатора на Мичиган

Федерален арбитър от Мичиган в сряда осъди мъж, наказан за скрит план за похищение на губернатора на Мичиган Гретхен Уитмър, на близо 20 години затвор. Това е най-тежката присъда по делото досега , заяви CNN. 

Бари Крофт-младши е бил част от проект за похищение на губернатора от Демократическата партия от лятната ѝ къща през 2020 година и е упражнявал детониране на експлозиви, споделиха прокурорите.

Прокурорите желаеха от съдията да осъди Крофт на пожизнен затвор.
 16 години затвор за заговора за отвличането на губернатора на Мичиган
16 години затвор за заговора за отвличането на губернатора на Мичиган

Лидерът на групата можеше да получи и доживотна присъда

Журито осъди Крофт и Адам Фокс през август по обвинявания в скрит план за похищение и скрит план за потребление на оръжия за всеобщо заличаване.

Припомняме, че във вторник арбитър Робърт Джонкър осъди Фокс, считан за лидер на заговора с Крофт, на 16 години затвор . Въпреки настояването на обвиняването за доста по-сурово наказване поради лицето, против което е било планувано нападение, съдията съобщи, че 16 годинизатвор са задоволителни. 

Преди това, на 15 декември, арбитър постанови на трима мъже най-дългите присъди затвор до тогава в заговора за отвличането на губернатора на Мичиган.

Джо Морисън, Пийт Музико и Пол Белар не са имали директна роля в заговора, само че са били членове на паравоенна група, която е обучавана с Адам Фокс. Музико е наказан на най-малко 12 години затвор, следван от Морисън на 10 години и Белар на седем. Те ще имат право на условно освобождение, откакто излежат тези условия.

Триото беше наказано през октомври за даване на материална поддръжка за терористичен акт, който планува оптимален период от 20 години и две други закононарушения.
 Трима наказани за скрит план за похищение на губернатора на Мичиган
Трима наказани за скрит план за похищение на губернатора на Мичиган

Получиха 10 и повече години затвор, макар че нямат директна роля

Губернаторът Уитмър тогава приказва в записано видео преди произнасянето на присъдите, в което съобщи, че дейностите на тримата са опасност за самата народна власт. Тя изрази убеденост, че членовете на двете паравоенни групи са били подготвени освен да я отвлекат, само че и да я убият.

През 2020 година американските управляващи задържаха 14 души по обвиняване в скрит план за отвличането на Уитмър и други чиновници.

Според управляващите нападателите, които са членове на две екстремистки групи, са били извънредно недоволни от санитарните ограничения, въведени в Мичиган по отношение на разпространяването на ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР