Федерален съдия осъди ветеран разследващ репортер Катрин Херидж за гражданско

...
Федерален съдия осъди ветеран разследващ репортер Катрин Херидж за гражданско
Коментари Харесай

Съдия осъди ветеран журналист Катрин Херидж за гражданско неуважение за отказ да разкрие източник

Федерален арбитър осъди деец проверяващ кореспондент Катрин Херидж за гражданско пренебрежение в четвъртък за отвод да разкрие източника си за поредност от 2017 година от истории на Fox News за Китайски американски академик, който е разследван от ФБР, само че по този начин и не е упрекнат.

Съединени американски щати Окръжният арбитър Кристофър Купър във Вашингтон наложи санкция от 800 $ дневно, до момента в който Херидж не се съобрази, само че санкцията няма да влезе в действие незабавно, с цел да й даде време да апелира.

Купър написа, че „ признава първостепенното значение на свободната преса в нашето общество “ и сериозната роля на поверителни източници в проверяващата публицистика. Но съдията сподели, че съдът „ също има своя лична роля в спазването на закона и отбраната на правосъдната власт. “

Янпин Чен, която съди държавното управление за приключване на детайлности за федералното следствие в изказвания, които направи на имиграционни формуляри, свързани с работа по стратегия за китайски астронавти.

Херидж, която неотдавна беше съкратена от CBS News, пуб...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР