Федерален съдия и Министерството на правосъдието на САЩ тази седмица

...
Федерален съдия и Министерството на правосъдието на САЩ тази седмица
Коментари Харесай

Неща, които трябва да знаете за усилията за блокиране на хората да пресичат щатските граници за аборт

Федерален арбитър и Министерството на правораздаването на Съединени американски щати тази седмица споделиха, че щатите отиват прекомерно надалеч, като се пробват да блокират хората да оказват помощ на другите да пресичат държавните граници за аборт.

Решение в Айдахо и федералното държавно управление, заемащо страна в правосъдно дело в Алабама, надалеч не са последната дума, само че биха могли да предложат улики за това дали нововъзникваща област на контролиране на абортите може в последна сметка да издържи в съда.

Откакто Върховният съд на Съединени американски щати анулира делото Роу против Уейд предходната година, елиминирайки общонационалното право на аборт, множеството следени от републиканците щати вкараха забрани или по-строги ограничавания върху абортите.

Междувременно, множеството сини щати са подхванали някои дейности за отбрана на достъпа, както и алените щати, където гласоподавателите са имали директна дума по въпроса, в това число Охайо, където те включиха правата на аборт в конституцията на щата тази седмица.

Това е несъмнено сътвори огромен политически контрастност сред щатите – и трансформира пътуването за аборт в главен проблем.

Едно изследване откри, че междинният месечен брой аборти в народен мащаб леко се е повишил след решението на Добс – макар че числата са спаднали до съвсем нула в 14-те щата, където абортите са неразрешени по време на бременност.

Въпреки че няма спор, че има конституционно право за пътешестване сред щатите на Съединени американски щати, някои съперници на абортите настояват, че няма отбрана за тези които оказват помощ на други да пътуват за аборт.

Ето обзор на най-новите разработки.

___

ЗАБРАНАТА ЗА „ ТРАФИК НА АБОРТ “ В ИДАХО съдебна експертиза ИЗТЪКВА

По-рано тази година Айдахо стана първият щат, който одобри възбрана за „ трафик на аборти “, наредба, насърчавана от Националния комитет за правото на живот.

Законът на щата афишира за закононарушение възрастни приемане на хапчета за аборт за малолетни или за извеждане на малолетно лице отвън щата, с цел да изиска аборт, без единодушието на родителя или настойника на малолетното. За да се избегне нарушаването на конституционното право за пътешестване сред щатите, законът се ползва единствено за частта от пътуването до снабдител на аборт отвън щата, което се прави в Айдахо.

Айдахо забрани абортите на всички стадии бременност, само че е законно в прилежащите Орегон и Вашингтон.

Досега не са повдигнати обвинявания по възбраната, макар че жена от Айдахо и нейният наследник са упрекнати в похищение, откакто прокурорите споделиха, че са лишили сина малолетна другарка в Орегон за аборт.

В четвъртък федерален арбитър отсрочи използването на закона за трафика на хора, до момента в който съдилищата обмислят дефинитивно решение дали е конституционно.

В нейното решение, американският областен магистрат Дебора К. Грашам написа, че казусът е за освен това от аборт: „ А точно дългогодишни и добре приети съществени права на независимост на словото, изложение, обективен развой и наставнически права. “

___

ДЕПАРТАМЕНТЪТ НА ПРАВОСЪДИЕТО съдебна експертиза НАТЕЖДАВА Пожарна охрана СЛУЧАЯ В АЛАБАМА

Застъпници на правата на абортите в Алабама заведоха дело против основния прокурор на щата Стив Маршал през юли, като желаеха от съда да откри за нелегално той да употребява анти- закони за интрига за наказателно гонене на тези, които оказват помощ на други да създадат аборт отвън щата.

Не е имало сходни обвинявания, само че бранителите споделят, че Маршал е заплашил в радио шоу да „ огледа “ организациите, които оказват помощ на дамите в Алабама правят аборти в щати, където те са законни.

Фондът Yellowhammer, организация с нестопанска цел, която предоставяше финансова помощ на дами с ниски приходи да правят аборти отвън щата, беше толкоз угрижен, че спря да предлага помощта след Маршал мнения. Това е една от организациите, които заведоха дело, дружно с акушер-гинеколог и две клиники, които преди този момент са правили аборти, само че са се трансферирали към подкрепяне на дамите да получат грижи другаде - нещо, което също са спрели да вършат.

В четвъртък Съединени американски щати Министерството на правораздаването сподели на съдилищата позицията си: Държавата не може да блокира хора за пътешестване за легален аборт и също по този начин не може да „ се стреми да реализира същия резултат, като заплашва да преследва всеки, който оказва помощ на това лице при пътуването му. “

Съдия не се е произнесъл по въпроса там.

Офисът на Маршал сподели в изказване, че няма да отстъпи: „ Главният прокурор Маршал е подготвен да пази нашите закони за живот против това най-ново предизвикателство от страна на Администрацията на Байдън и, както постоянно, приветства опцията. "

___

МЕСТНИТЕ ЗАКОНИ СЪЩО ВЛИЗАТ В ИГРА

Поне четири окръга на Тексас са приели наредби това година, с цел да разреши на жителите да съдят тези, които оказват помощ на дамите да пътуват по избрани локални пътища за приемане на аборт.

Три от окръзите са в западен Тексас, близо до Ню Мексико, един от шепата щат, който не не разрешава аборта в нито един миг от бременността – огромен контрастност с Тексас, където е противозаконен във всеки стадий от бременността с изключения единствено за отбрана на живота или физическото здраве на дамата.

Четвъртият окръг с подобен закон е в южен Тексас.

Няма докладвани правосъдни каузи, заведени според новите закони. И до момента те не са били изправяни пред съда.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР