Федерален съд в Сан Франциско постанови, че Tesla трябва да

...
Федерален съд в Сан Франциско постанови, че Tesla трябва да
Коментари Харесай

Tesla осъдена да плати 137 млн. долара на бивш служител

Федерален съд в Сан Франциско постанови, че Tesla би трябвало да заплати на своя някогашен чиновник Оуен Диас окол 137 млн. $, поради расистко принуждение по време на работата си в компанията.

Журито присъди повече, в сравнение с юристите желаеха за клиента си, в това число 6.9 млн. за прочувствен стрес, написа CNBC.

Диас се сблъскал с враждебна работна среда, в която, по описанието му в съда, сътрудниците му употребявали прилагателни, с цел да наскърбяват него и други тъмнокожи служащи. Казали му „ да се върне в Африка “ и оставили расистки графити в тоалетните, както и расистка рисунка в неговото работно пространство.

Според юристите на пострадалия делото е траяло, единствено тъй като служащият не е подписал едно от наложителните арбитражни съглашения на Tesla. Компанията залага на наложителен арбитраж, с цел да принуди чиновниците разногласията да се позволяват при закрити врата, а не в обществен развой.

Диас е работил в завода на Tesla във Фремънт. В свое изказване от компанията разясниха, че някои от изразите са употребявани „ другарски “ и нормално „ от афро-американски сътрудници “. Вицепрезидентът по човешки запаси Валери Уъркман оповестява още, че откогато Диас е бил техен чиновник, са въведени редица промени, в това число отделяне на екип по многообразие, тъждество и инклузивност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР