Федерален съд на Съединените щати отхвърли дело, обвиняващо президента Джо

...
Федерален съд на Съединените щати отхвърли дело, обвиняващо президента Джо
Коментари Харесай

Американски съдия призовава Байдън да проучи подкрепата за „правдоподобен геноцид“ в Газа

Федерален съд на Съединените щати отхвърли дело, обвиняващо президента Джо Байдън и други висши американски чиновници, че са съучастници в хипотетичния геноцид на Израел в Газа.

Все отново решението на съда (PDF) прикани Байдън и сътрудниците му да проучат „ резултатите от тяхната безотказна поддръжка “ за Израел, в това число нейните последствия за правата на индивида.

Съдията от окръжния съд на Съединени американски щати Джефри Уайт отхвърли делото по процедурни аргументи късно в сряда, базирайки се на разделянето на пълномощията съгласно Конституцията на Съединени американски щати. Той сподели в решението си, че „ разногласията по отношение на външната политика се смятат за несправедливи политически въпроси “ и попадат отвън неговата пълномощия.

„ Има редки случаи, в които пожеланият излаз е недосегаем за съда. Това е един от тези случаи. Съдът е привързан от казус и разделянето на нашите координирани клонове на държавното управление да се въздържа от практикуване на пълномощия по този въпрос “, написа той.

Но Уайт добави, че какт...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР