Федерален прокурор в Швейцария съобщи, че българската наркомафия е депозирала

...
Федерален прокурор в Швейцария съобщи, че българската наркомафия е депозирала
Коментари Харесай

Швейцария твърди: Брендо е депозирал 55 милиона франка в Креди Суис

Федерален прокурор в Швейцария заяви, че българската наркомафия е подала към 55 милиона франка в банката Credit Suisse, оповестява БГНЕС, като цитира отчет, оповестен от изданието " Зонтагс цайтунг ".

Наказателният съд на Швейцария разкрива обвиняванията в документ от 500 страници, в който се твърди, че банката страда от „ съществени организационни дефекти “ в предотвратяването на прането на пари, сочи публикуваният отчет.

Във връзка с това страната желае над 42 милиона франка (40 милиона евро) като обезщетение от Credit Suisse Group AG. Искането е предявено след 14-годишно следствие на хипотетичния неуспех на кредитора да предотврати прането на пари от българска група за опиати.

Швейцарският федерален прокурор твърди, че българската наркомафия, водена от някогашен герой, е подала към 55 милиона франка в Credit Suisse.

Oще в средата на декември швейцарски и български медии разкриха, че става въпрос за кокаиновия крал Евелин Банев-Брендо и неговия екс треньор Георги Караманлиев, който живее в страната на точните часовници.

Голяма част от парите са били ръчно доставени в куфари, цялостни с разопаковани банкноти, съгласно отчета. Федералният прокурор се насочил в следствието си към някогашна служителка на Credit Suisse за ролята й в аферата.

Банката съобщи, че „ отхвърля като безпочвени всички обвинявания по този въпрос и е уверена, че някогашната ѝ служителка е почтена “, съгласно изказване, изпратено по имейл. " Банката ще се пази пламенно в съда ", се показва в известието.

Въпросният случай е последния удар за изпадналата в усложнение банка, която неотдавна разгласи, че ще отдели спомагателни 500 милиона франка тази година за правосъдни разногласия, напомня БГНЕС.

Банката към момента е разтърсена болести огромните загуби, свързани с колапса на Archegos Capital Management и Greensill Capital.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР