Федерален апелативен съд постанови във вторник, че правителството на САЩ

...
Федерален апелативен съд постанови във вторник, че правителството на САЩ
Коментари Харесай

Спешните отделения в Тексас не са обвързани от насоките на администратора на Байдън за спешен аборт, правила на федералния съд

Федерален апелативен съд постанови във вторник, че държавното управление на Съединени американски щати няма пълномощието да принуди незабавното поделение на Тексас лекарите да правят аборти, в случай че е належащо, с цел да стабилизират пациентите в незабавното поделение.

Ройтерс заяви, че решението е застанало на страната на Тексас в правосъдно дело, в което се твърди, че администрацията на Байдън е надвишила пълномощията си във връзка с абортите.

Колегия от 5-ти областен апелативен съд се произнесе единомислещо по въпроса, защото няколко правосъдни каузи, свързани с това по кое време абортите могат да се правят в щати с изключения за възбрана на абортите за незабавни медицински случаи, си проправиха път през съдилищата.

През юли 2022 година администрацията на Байдън издаде насоки, съгласно които Законът за незабавно здравно лекуване и деен труд (EMTALA), който е федерален закон, който урежда незабавните отделения, може да изисква аборт, в случай че е належащо да се стабилизира пациент със спе...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР