Федерален апелативен съд отмени закон на Западна Вирджиния, който забранява

...
Федерален апелативен съд отмени закон на Западна Вирджиния, който забранява
Коментари Харесай

Федералният апелативен съд отмени забраната за транссексуални спортове в Западна Вирджиния

Федерален апелативен съд анулира закон на Западна Вирджиния, който не разрешава на транссексуални спортисти да се състезават в спортни тимове за девойки и дами в държавни учебни заведения и колежи.

В решение 2-1, 4-ти областен апелативен съд на Съединени американски щати застана на страната на Беки Пепър-Джаксън, 13, транссексуално момиче, което твърди, че законът й пречи да бяга на кръста на девойките тимове по кънтри и писта в нейното приблизително учебно заведение в Западна Вирджиния.

Федералният апелативен съд, който е основан в Ричмънд, Вирджиния, заключи, че щатското законодателство нарушава дял IX, федерален закон за гражданските права, който не разрешава дискриминирането, учредена на пола, в учебните заведения или просветителните стратегии, които получават финансиране от федералното държавно управление.

„ Предлагане на B.P.J. „ избор “ сред безучастие в спорта и присъединяване единствено в тимове за момчета въобще не е същински избор “, написа арбитър Тоби Хейтенс, употребявайки буквите на ищеца. „ Ответницит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР