ФБР задържа американец, служил в морската пехота на САЩ и

...
ФБР задържа американец, служил в морската пехота на САЩ и
Коментари Харесай

ФБР арестува бивш морски пехотинец, планирал атентат в Сан Франциско на Коледа

ФБР задържа американец, служил в морската пехота на Съединени американски щати и подкрепящ терористичната формация " Ислямска страна ", който възнамерявал да извърши нахлуване в Сан Франциско на Рождество Христово, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

ФБР съобщи, че е намерило писмо за страдалчество и няколко огнестрелни оръжия в дома на Евърът Арън Джеймсън, който споделил, че желал да извърши терористичен акт в известен туристически регион в Сан Франциско.

Бившият морски пехотинец, работещ като водач на камион, е упрекнат в опит за оказване на материална поддръжка на задгранична терористична организация.

Според документи на ФБР той споделил на сътрудник под прикритие, за който считал, че е обвързван с висшето управление на " Ислямска страна ", че желае да извърши нахлуване на Кей 39 в Сан Франциско, тъй като мястото било много оживено.

Джеймсън споделил на сътрудника под прикритие, че Рождество Христово е " идеалният ден за осъществяване на нападението " и че " не се нуждае от проект за бягство, тъй като е подготвен да почине ".

Джеймсън разгласил радикални джихадистки мнения в интернет, в това число изразявайки поддръжка за терористичното нахлуване в Ню Йорк на 31 октомври, при което водач употребява камиона си, с цел да убие осем души. Джеймсън предложил да употребява своя камион, с цел да поддържа идеята.

ФБР е почнало следствие в средата на септември, откакто е научило, че Джеймсън изразявал поддръжка за изявления в поддръжка на тероризма или " Ислямска страна ". Ако бъде приет за отговорен, той може да получи присъда до 20 години затвор.

(БТА)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР