ФБР разследва убийството на 20 невинни посетители на мола в

...
ФБР разследва убийството на 20 невинни посетители на мола в
Коментари Харесай

ФБР подхваща главореза от Ел Пасо

ФБР проверява убийството на 20 почтени гости на мола в Ел Пасо от 21-годишен бял мъж като „ домакински тероризъм “, а в щата Тексас това го грози със смъртно наказване, заяви CNN. Тъй като преимущество има локалната полиция, от Бюрото са заповядали на своите сътрудници в Тексас да дават всички вероятни открити улики и писти на проверяващите при поискване от щатската полиция.

Обвиняемият Патрик Крузиъс, който откакто невъзмутимо простреля 20 души и рани още 22, се съобщи на полицията. Проследени са негови расистки и националистически послания на ненавист против испаноговорящите американци и мигрантите, които той упреква за безработицата и за смесването на културите Съединени американски щати.

"Към този миг имаме манифест на този субект, който го приближава до закононарушението от ненавист “, сподели шефът на полицията в Ел Пасо Грег Алън на конференция. Специалният сътрудник от ФБР Емерсън Буи се измъкна с думите, че би трябвало по-задълбочено следствие, преди да се дефинира всеобщото ликвидиране като закононарушение от ненавист. "В момента това е следствие на ликвидиране с капацитет за добавяне и на разнообразни други прегрешения “, добави той.

Експерти по сигурността показаха пред CNN, че главорезът от мола в Ел Пасо умишлено се е предал, тъй като има намерение да насочи съответни послания и по време на правосъдния развой, за разлика от 19-годишния Сантино Леган, който предходната неделя простреля с Калашников трима души (от тях две деца) на фестивал на чесъна в Северна Калифорния, след което се самоуби. В негови профили в обществените мрежи също бяха открити расистки послания, заличени след касапницата.

Според ужасени очевидци на всеобщото ликвидиране в Ел Пасо стрелецът методично се е прицелвал в избрани цели, по които е откривал огън с единични изстрели, до момента в който в Северна Калифорния предходната неделя нападателят е разкрил безразборна пукотевица в множеството.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР