ФБР претърсва дома на президента Джо Байдън в Рехобот Бийч,

...
ФБР претърсва дома на президента Джо Байдън в Рехобот Бийч,
Коментари Харесай

ФБР претърсва втори дом на Байдън в Делауеър

ФБР претърсва дома на президента Джо Байдън в Рехобот Бийч, Делауеър , на фона на следствието на специфичните прокурори за работата му с класифицирани материали , което се задълбочава, заяви Си Ен Ен

" Днес, с цялостната поддръжка и съдействие на президента, се организира планувано претършуване на дома му в Рехобот, Делауеър ", написа в изказване персоналният юрист на Байдън Боб Бауер.

" Съгласно общоприетите процедури на Министерството на правораздаването, в полза на оперативната сигурност и интегритет, това се направи без авансово обществено уведомление и ние се съгласихме да сътрудничим ", сподели Бауер. " Днешният обиск е по-нататъшна стъпка в изчерпателен и своевременен развой на Министерство на правораздаването, който ще продължим да поддържаме и улесняваме напълно. Ще имаме спомагателна информация в края на днешното претършуване.

Претърсването на ФБР в Рехобот бележи третия прочут случай, в който федерални сътрудници претърсват парцели, свързани с Байдън, с цел да търсят секретни материали.

Преди това, като откри това, което " голям брой предмети ", съдържащи систематизиран материал. Претърсването бе осъществено на 20 януари.

ФБР също претърси офиса на Penn Biden Center във Вашингтон в средата на ноември, откакто юристите на Байдън за първи път

Байдън купи дома си в Рехобот, откакто напусна вицепрезидентския пост. Той и брачната половинка му понякога прекарват уикендите там. Двамата за последно са били там от 23 до 30 януари.

Претърсването идва в деня, в който Министерството на правораздаването разгласи, че специфичният прокурор Робърт Хър публично е почнал работата си по надзора на следствието на работата на Байдън с класифицирани документи. Хър поема поста на американския прокурор Джон Лауш, който извърши първичен обзор, който в следствие се трансформира в цялостно престъпно следствие.

Хър, който преди този момент е бил прокурор на Съединени американски щати в Мериленд, беше номиниран за тази позиция от тогавашния президент Доналд Тръмп през 2017 година и изпълняваше тази роля до оставката си през 2021 година
 Републиканци желаят равно отнасяне на Байдън и Тръмп
Републиканци желаят равно отнасяне на Байдън и Тръмп

Заради въпросите с открити и при двамата президенти секретни документи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР