ФБР извършва разследване за престъпно деяние във връзка със смъртоносното

...
ФБР извършва разследване за престъпно деяние във връзка със смъртоносното
Коментари Харесай

ФБР разследва срутването на моста в Балтимор

ФБР прави следствие за незаконно действие във връзка със смъртоносното сриване на моста " Франсис Скот Кий " в Балтимор, съобщи осведомен източник. Разследването се концентрира върху събитията, довели до случая и върху това дали са спазени всички федерални закони, съобщи Асошиейтед прес.

Източникът на информацията не е бил акредитиран да разисква обществено детайлности за следствието и е говорило при изискване за анонимност пред АП.

Служители на ФБР са били на борда на товарния транспортен съд " Дали ", предизвикал сриването на моста. Те са провели там съответните следствени дейности. За следствието първо заяви " Вашингтон пост ", написа Българска телеграфна агенция.

Контейнеровозът " Дали " напусна пристанището на Балтимор в ранните часове на 26 март на път за Шри Ланка, само че се удари в една от носещите колони на моста, вследствие на което оборудването се срути в река Патапско и шестима служащи от пътно-транспортна бригада починаха. Водолази извадиха три натрупа от водата, а останалите три жертви към момента са в неопределеност.

Миналата седмица председателката на Националния съвет по сигурност на превоза Дженифър Хоменди съобщи, че проверяващите се концентрират върху електрическата система на големия контейнеровоз, който се отклони от курса. Минути преди конфликта корабът е имал проблеми с електрозахранването, за което свидетелстват видеозаписи, на които се вижда по какъв начин светлините му угасват и още веднъж се включват.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР