ФБР и правосъдното министерство на САЩ са обмисляли начини за

...
ФБР и правосъдното министерство на САЩ са обмисляли начини за
Коментари Харесай

ФБР и правосъдното министерство обмисляли как да отстранят Тръмп от власт

ФБР и правосъдното министерство на Съединени американски щати са обмисляли способи за премахване от власт на президента Доналд Тръмп, написа " Ню Йорк таймс ".

Андрю Маккейб, някогашният заместник-директор на ФБР, разкри в изявление, че топ представители на правосъдното министерство са били толкоз разтревожени от решението на президента Доналд Тръмп през май 2017 година да уволни шефа на бюрото Джеймс Коми, че те са били принудени да обсъдят привличане на министри от кабинета, които да задействат 25-тата корекция за премахване на американския водач от власт.

След уволнението на Коми Маккейб е бил обезпокоен, че следствието може да бъде прекъснато.

25-тата корекция гласи: В случай на гибел или некадърност на президента да извършва отговорностите си, същите се поемат от вицепрезидента до края на мандата. Тя влиза в действие през 1967 година

Действията на Тръмп принудили Маккейб да подреди на бюрото следствието за интервенция на Русия на президентските избори през 2016 година да обхване и следствие дали Тръмп е попречил правораздаването с решението си да уволни Коми. Бюрото също е било разтревожено дали той е работил от името на Русия против американските ползи.

Бившият заместник-директор на ФБР промотира книгата си " The Threat: How the F.B.I. Protects America in the Age of Terror and Trump ", която ще бъде оповестена през идната седмица.

Маккейб означи, че е разговарял с Тръмп след уволнението на Коми и на идващия ден е провел среща с екипа, който проверява за съветска интервенция.

Дни преди да се пенсионира през март 2018 година Маккейб беше уволнен от тогавашния основен прокурор Джеф Сешънс.

Той удостовери публикация на " Ню Йорк таймс ", че заместникът на основния прокурор Род Розенстийн е предложил да подслушват Тръмп и че правосъдното министерство е обсъждало разновидности да привлекат министри за задействане на 25-тата корекция.

В правосъдното министерство са открили, че е належащо " болшинство или 8 от 15-те министри ". Маккейб добави, че Розенстийн е загатнал, че може би има поддръжката на основния прокурор и секретаря по вътрешна сигурност.

Розенстийн оспорва информацията за подслушването и задействането на поправката.

С разкритието на Маккейб за първи път обществено се удостоверява, че е имало такива разисквания. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР