ФБР и Министерството на правосъдието на Съединените американски щати безуспешно

...
ФБР и Министерството на правосъдието на Съединените американски щати безуспешно
Коментари Харесай

Американските служби опитали да вербуват приближен до Путин олигарх

ФБР и Министерството на правораздаването на Съединените американски щати безрезултатно са опитвали да вербуват за осведомител включения в санкционния лист съветски олигарх Олег Дерипаска, написа вестник „ Ню Йорк таймс “.

Американски служители са създали сходни опити на два пъти — през 2014 и 2016 година. Американската страна е желала да получи информация за проведената престъпност в Русия и за помощта, която е получил от Москва президентът Доналд Тръмп по време на своята предизборна акция.

В подмяна на Дерипаска е предлагано подпомагане приемане на виза за влизане в Съединени американски щати.

Според неназован източник опитите да бъде вербуван Дерипаска са били част от надалеч по-мащабна интервенция, в границите на която американските служби са направи опит да „ пробият “ още няколко съветски предприемача. И при тях обаче американците са блъснали на камък.

Самият Дерипаска е твърдял пред американските служби, че не приема теориите им за така наречен съветска интервенция в изборния развой в Съединени американски щати. Олигархът е уведомил съветските управляващи за опитите да бъде вербуван. /РИА „ Новости “ и БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР