ФБР е по петите на Даниел Данчев, по-известен в ъндърграунд

...
ФБР е по петите на Даниел Данчев, по-известен в ъндърграунд
Коментари Харесай

Черни облаци надвиснаха над Дани Германеца. До дни…

ФБР е по петите на Даниел Данчев, по-известен в ъндърграунд средите като Дани Германеца.

Запознати от върховете на Министерство на вътрешните работи разкриват, че ФБР го е подгонило поради източване на колосални суми от банкови карти на територията на Щатите.

Тарикатът бил отпред на строго йерархична група, която била „ въоръжена “ с последните технологии за скимиране на банкови карти. Неофициална информация сочи, че единствено в границите на половин година бандата съумяла да изтегли нелегално над 180 хиляди $.

Криминалистите чакат до броени дни да получат искане за екстрадицията му. Мярката обаче първо би трябвало да мине през съда, където да бъде позволено или отказано изпращането на Дани Германеца пред американското правораздаване.
Според оперативни данни към тариката гравитират повече от 100 индивида, източващи стремително пари от банкомати на четири континента.

Работната им скица е проведена по отличен метод. Скиминг устройствата били изработвани в едно от софийските села, както и в морската ни столица, а от там били изпращани по света. Това се случвало посредством български водачи на камиони или рейсове до Германия, Франция, Испания и Италия. 

Мълвата носи, че джаджите дошли до Съединени американски щати с кораби, защото контролът при тях бил доста занижен. Печалбите от източването на банкови карти били изпирани посредством вложения в строителния бранш, парцели в чужбина, почивки и скъпи коли. 

Бандата работи по строго избрана скица. Изпратените скиминг устройства се поемат от избрани членове, които се занимавали най-вече с клониране на кредитните карти. 
След това на магнитна лента били записвани данните от истинските карти на жертвите.

Престъпниците били съществено затруднени в Европа от обстоятелството, че банкоматите са настроени да четат и чипа от картата. Поради тази причина се налагало записаната част да бъде изпращана на друга част от групата, намираща се в страни, където чип технологията към момента не е въведена. Най-често това са Кения, Уганда, Чили, Тайланд, Перу, Доминиканската република, Филипините и Малайзия.
Накрая към този момент изтеглените от картите суми се изпращали към България посредством офшорни компании.

Запознати разкриват, че Дани Германеца и аверът му Кирил Гичев – Киро Чеченеца постоянно били забелязвани пред безценен петзвезден хотел. Разпознавали се отдалече по колите им – БМВ 730 и Мерцедес С63, с регистрационни номера, съответстващи на годините им на раждане – 1987 и 1980.
Отново съгласно мълвата, мафиотската организация на Дани Германеца се употребява с необятен полицейски чадър.

По всяка възможност апашите са покровителствани от огромен началник в Министерство на вътрешните работи, против което получавал „ скромната “ сума от 5 хиляди лв. месечно.
Преди време двамата апаши се свързваха с огромния наследник на някогашния началник на „ Литекс “ Ангел Бончев. Твърдеше се, че Бончо Аврамов, който посегна на личния си татко, е участник в бандата, занимаваща се с източване на банкови карти.

По всяка възможност точно този факт е станал причина някогашният футболен необут да насочи револвер против наследника си с думите „ Ще те гръмна като куче “. Припомняме, че този случай се случи преди пет години в хидропарк „ Казичене “. Ангел Бончев заредил законно притежавания си револвер и го насочил към сина си. Заради това той бе арестуван в 8-мо РПУ.
Източник: Уикенд
 



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР