Фазата на медения месец при различните двойки трае различно време.

...
Фазата на медения месец при различните двойки трае различно време.
Коментари Харесай

Ето 8 признака, че вече сте извън фазата на медения месец

Фазата на медения месец при другите двойки трае друго време. При някои продължава няколко седмици до няколко месеца, а при други може да трае и до три години, считат експерти. През този интервал се чувствате мощно влюбени и привлечени от колегата си. Вълнувате се когато го видите, вълнувате се и когато не сте дружно. Нямате самообладание да го докоснете и почувствате още веднъж. Не виждате никакви неприятни и отрицателни черти у него, тъй като всичко наподобява безоблачно и съвършено.
Според изследване от 2020 година, оповестено във Frontiers in Psychology, представено от bustle.com се установи, че ранните етапи на влюбване във връзката поддържат високи равнища на допамин и окситоцин в мозъка. Това значи, че мозъкът ни оказва помощ да се усещаме извънредно влюбени, щастливи и удовлетворени от колегата и връзката си. Няма избран интервал, през който трае това чувство. За всеки човек и всяка двойка е друго.
Има обаче признаци, които стартират да издават, че сътрудникът ви и вие несъмнено към този момент сте минали етапа на медения месец. Кои са те?

1. Започнали сте да забелязвате отрицателни черти от характера на колегата си.
Във етапа на медения месец вероятността да забележите неприятните черти от характера на обичания ви човек е дребна. Ако се случи, то евентуално не сте толкоз надълбоко и безпаметно влюбени. Когато настъпи моментът, в който стартирате да се дразните от думи и дейности на половинката ви, тъй като ги намирате за не изключително положителни за вашия усет, тогава несъмнено сте надскочили тази първична еуфорична фаза в любовта.

2. Страстта е утихнала.
Нормално е първичната пристрастеност във физическите и прочувствените ви връзки да стихне леко. Това не значи, че сте спрели да се обичате или нямате интерес. Напротив. Това е моментът на същинското осъзнаване на връзката – стадият, в който към този момент сте наясно с какъв сътрудник разполагате, какво бъдеще виждате за връзката си и желаете ли да продължите. Лекото утихване е обикновено, тъй като към този момент сте се успокоили, че сте дружно и че можете да си имате доверие. Свикнали сте, напаснали сте се и това дава известно успокоение в компанията на другия.

3. Реагирате при спорове.
През етапа на медения месец не сте имали спорове, а даже да сте имали сте ги отминавали с лекост. В този интервал двойките постоянно се движат на автопилот, което ги кара да заобикалят споровете или да не им отдават такова значение. Когато етапа на медения месец е окончателно отминала, споровете стартират да се появяват по-често, а вие ставате по-реактивни към тях.

4. Появяват се проблеми с компромисите.
Във етапа на влюбването или медения месец взаимни отстъпки рядко се постановат. Когато това стартира да става осезаемо, значи сте я надскочили. Започнали сте да мислите защо отстъпвате и защо не ви се отстъпва. Изпитвате отвращение от нежеланието на колегата ви да прави компромис за неща, които са значими за вас. Когато тези и още проблеми се появят на хоризонта, етапа на медения месец е отминала.

5. Има възходи и падения.
В началото на връзките нормално се усещат единствено възходите. Еуфорията и вълнението не ви дават опция да видите отрицателните страни на връзката и колегата си. Спадовете в връзките стартират да се усещат след прекосяването на този стадий. Тогава идват и някои разочарования. От вас като двойка зависи доколко ще съумеете да се справите с тях.

6. Започвате да прекарвате време поотделно.
Времето, прекарано независимо, е здравословно за една връзка. Това, че не сте непрекъснато дружно както преди, не значи, че сте изгубили възприятията си един към различен. Може да значи, че към този момент сте задоволително улегнали като двойка, имате си доверие и се чувствате по този начин, като че ли можете да обърнете внимание и на други хора и занимания в живота си.

7. Престанали сте да се интересувате по какъв начин тъкмо изглеждате.
Във етапа на медения месец и двамата сътрудници нормално се стараят да наподобяват добре, да са хубаво облечени, да ухаят прелестно, да са в изключителна форма. След като се прескочи тази фаза и укротите вилнеещите си пристрастености и несигурността в това дали ще съумеете да задържите индивида до себе си, стартирате да неглижирате външния си тип. Жените се гримират по-рядко или единствено за мотиви, оставят косата си вързана на кокче като за баня. Мъжете не се бръснат и парфюмират толкоз постоянно, не се появяват с изгладена риза на среща.

8. Започвате да проявявате и неучтивост.
Първоначалният интервал на мощно заслепение не ви е давал опция да проявявате неучтивост, а и едва ли бихте желали. Тогава всичко наподобява толкоз безоблачно и красиво, че не сте имали мотив да нагрубите половинката си. С течение на времето характерите стартират да се демонстрират в разнообразни обстановки и нещата не всеки път са толкоз толерантни, колкото ви се желае. Вие самите от време на време изпускате нервите си и не ви е грижа дали това наранява или не. Партньорът ви също евентуално ви се озъбва понякога. Това е естествен стадий, в който е добре да поговорите за нещата, които ви нервират и върху които би трябвало да поработите за повече съгласие.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР