Фазата на медения месец е пълна със страст, интензивност и

...
Фазата на медения месец е пълна със страст, интензивност и
Коментари Харесай

8 неща, които ще ви помогнат да поддържате СТРАСТТА във връзката си

Фазата на медения месец е цялостна със пристрастеност, активност и неспокойствие – вие сте влюбени и превъзбудени и се наслаждавате на това. Не можете да спрете да мислите за обичания човек, вълнувате се всякога, когато ви изпрати известие, обади се или го видите. Страстта във връзката ви гори непрестанно и нямате самообладание да останете сами. Може да не е най-хубавото нещо в любовта, само че сигурно е най-завладяващото, тъй като ви разрешава да изпитате благополучие и равнодушие, които в живота на възрастните рядко не престават дълго.

Но тази фаза също свършва, интензивността на възприятията избледнява, пристрастеността се успокоява, действителността припомня за себе си и други неща по-важни в живота излизат на напред във времето. Трябва да слезете от облаците и може би да осъзнаете, че това краткотрайно високо равнище не ви е довело до връзка, която можете да поддържате непрекъснато с такова движение. Много взаимоотношения завършват след първичната еуфория и двойките, които намират по-дълбоки усеща и съгласуваност могат да продължат да построяват връзка и да подхранват любовта. И пристрастеността може да помогне доста за това!

Вижте какво може да извършите, с цел да запазите пристрастеността между тях дълго време:
Продължавайте да излизате на срещи


Повечето двойки вървят на доста срещи при започване на връзката, а по-късно, когато тя стане постоянна, стопират да го вършат по практични аргументи - доста по-удобно и по-лесно е да си гостувате един на различен, в сравнение с да отидете някъде, което изисква и повече време за превозване уединено, за създаване на привички (които са нужни при близостта). След известно време се появява известна инерция и даже когато имат опция да излязат, влюбените постоянно избират да продължат с открития модел. В това няма нищо неприятно, само че не позволявайте на мързела да ви завладее! Освен това нормално единият сътрудник е по-динамичен, а другият по-статичен и по-активния в един миг ще стане разтревожен и неудовлетворен, ще желае да задоволи обществените си потребности и ще бъде отчаян, в случай че половинката му не споделя вижданията му. Така че пристрастеността в една връзка изисква поддържане, а това значи малко старания и предпочитание да излезете от зоната си на комфорт. Ходете на инцидентни срещи, на кино, спектакъл, сантиментални вечери, културни събития, а забавните обществени взаимоотношения могат да възпламенят искра сред вас.
Запазете мистерията
Комуникацията е значима, само че не е нужно да признавате и анализирате неуспехите си, връзката не е терапия и не е нужно да разказвате всичко за себе си. Не е нужно да се хвалите с нещата, които знаете и сте виждали, оставете ги да се разкрият във времето, тъй че постоянно да има с какво да учудите колегата си.
Научете нови неща
Работете върху себе си, подобрявайте знанията и уменията си, научете нови неща, намерете нови занимания и ползи. Това е път на личностно израстване и развиване, само че също и на израстване в една връзка. Вашият сътрудник може да се причисли към вас, можете да го вдъхновите с непредубедеността и желанието си за учене и той може да развие по-голямо почитание към вас. Колкото повече напредвате в живота си, толкоз повече ще би трябвало да споделяте с половинката си и това може да подхрани пристрастеността във връзката.
Поддържайте равнище
Невинаги би трябвало да сте облечени секси, само че си спомнете за етапа на медения си месец, когато постоянно сте се обличали деликатно и сте пробвали това, което ще облечете, преди да излезете на среща. Искахте постоянно да изглеждате по най-хубавия метод – поставяли сте си несъмнено равнище, тъй че се придържайте към него! Също по този начин е значимо да имате време за себе си, когато можете да се отпуснете. Важни са и спокойните моменти дружно, само че е належащо въпреки всичко да се грижите за външния си тип и добра форма, с цел да продължите да бъдете индивида, в който сътрудникът ви се е влюбил.
Спонтанността поддържа пристрастеността жива


Както казахме, навиците са значими, те поддържат структурата на връзките и възприятието за непосредственост, само че не всичко би трябвало да е рутинно и предвидимо. За да възстановите етапа на медения месец и пристрастеността във връзката си, поднесете на колегата си приятни и вълнуващи изненади, оставете спонтанността да ви увлече, от време на време въвеждайте игра, развлечение и премеждие във взаимоотношенията си.
Прекарвайте известно време разграничени
Във етапа на медения месец сте желали да прекарате всеки свободен момент дружно. Но с развиването на връзката всеки от вас ще би трябвало да отдели време на приятелите и фамилията си, без значение от колегата си. И това е добре за връзката ви – когато всеки има свои лични отговорности и част от живота си отвън нея, той внася нова информация, нова сила, динамичност от този външен кръг във вътрешния ви. Когато преживеете нещо забавно, едвам ще дочакате да разкажете на колегата си за него и двамата ще оцените повече времето, което прекарвате дружно. Този модел на връзка се назовава здравословна причинност, тъй като не е взаимозависимост (която може да задуши партньора) и не е цялостна самостоятелност, която може да саботира близостта и интимността. Връзките, в които сътрудниците поддържат здравословна причинност, са склонни да процъфтяват и е доста по-вероятно да оцелеят от тези, в които двамата са непрекъснато дружно.
Емоционалната фамилиарност е значима
Фазата на медения месец може да бъде възобновена, с помощта на култивирането на фамилиарност и непосредственост - споделяйте усеща, общувайте с почитание, говорете по сложни и мъчителни тематики. Чувството за задоволително сигурност, с цел да споделите сложни усеща, укрепва връзката ви, задълбочава интимността и поддържа пристрастеността.
Научете повече за взаимоотношенията
Проучвайте, четете, занимавайте се с логика на психиката на връзките, образовайте се. Никой не ни учи по какъв начин да построяваме и поддържаме здрави взаимоотношения и до момента в който растем, одобряваме доста нездравословни и ограничаващи модели. В днешния свят този тип информация е налична в големи количества и можете да научите доста за отзивчивите умения, ръководството на възприятията, методите за оправдателен спор, значимостта на слагането на граници и разпознаването и разрешаване на отрицателни модели. Една връзка няма да се построи сама, тя изисква старания и вложения и в случай че практикувате подобаващата информация и познания, ще разберете себе си и колегата си по-добре. В допълнение към близостта, доверието и уважението, ще бъде по-лесно да поддържате пристрастеността във взаимоотношенията си!
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР