Файненшъл таймс ще отворят свой офис в София, като в

...
Файненшъл таймс ще отворят свой офис в София, като в
Коментари Харесай

Нико Вияджаратнам, FT: В София има огромно количество таланти

" Файненшъл таймс " ще отворят собствен офис в София, като в него ще работи главният софтуерен екип на - FT Core. Той поддържа платформите и системите, които построяват уеб страницата на компанията, като цифровите системи за абонамент, разпространяването на печатни издания и публикуването на наличие. По този мотив " Дневник " приказва с шефа по продукцията на FT Core Нико Вияджаратнам, който бе преподавател на конференцията DigitalK 2018.

- Защо и по кое време бе взето това решение?


Според нас София има голямо количество гении, от които да избираме. Във " Файненшъл таймс " инженерният развой се организира на доста разнообразни места и взехме решение, че желаеме той да е събран на едно. По време на търсенето преценихме, че София ще е положително място, тъй че на процедура ще консолидираме съществуващите си офшорни офиси тук.

- Можете ли да обясните простичко какво работите?

Да – аз съм шеф по продукцията в FT Core. Имам четири екипа, които работят в главните платформи. Имаме системи за ръководство на наличието, които са обособена част от " Файненшъл таймс " (ФТ), и, когато публицистите основават наличие, то идва през тях и влиза в FT Core. Там го съхраняваме дружно с метаданните, имаме приложно-програмен интерфейс (API), който хората от FT.com употребяват, с цел да демонстрират съдържането на уеб страницата си. В това отношение FT Core е жизненоважно.

Имаме и платформа за данни, корпоративен склад за данни, използваме API, с цел да имаме бърз достъп до уеб страниците в платформата и до членската маса, защото сме компания, разчитаща на абонаменти. Всеки път, когато консуматор се абонира, резервираме идентичността му, информацията, която се е съгласил да ни даде в сходство с GDPR, и да му позволим да влезе и да има достъп до наличието ни. FT Core е доста значимо в подтекста на платформите за ФТ.

- Кое за вас е по-важно – инфраструктурата, по която разпределяте наличието, или основаването на самото наличие?

Във " Файненшъл таймс " наличието е най-важното, това е основата на продукта ни. Журналистите ни основават изумителни текстове, да вземем за пример разкритията за " Клуба на президентите " (бел.ред. Тогава кореспондент на ФТ влезе под прикритие като хостеса по време на благотворителна вечеря в елитния клуб и стана очевидец на неприемливо отношение от страна на уредниците и гостите по отношение на обслужващия личен състав. ) Много се гордеем с това.

Искаме да представим това наличие на публиката по най-хубавия метод. Искаме да помогнем и на публиката да работи и да живее по-добре. " Файненшъл таймс " е медия, която да оказва помощ на хората в ежедневния им живот.

- Съдържанието на ФТ е съществено и задълбочено – надалеч от типичните кликбейт публикации, които могат просто да натрупат трафик от обществените мрежи. Колко мъчно е да се популяризира то?

Отделът за продукцията на FT.com се оглавява от една моя сътрудник - Габи Латнър. Нейният екип непрекъснато пробва да свърже страхотното наличие, което имаме, с чудесната публика, която имаме. Те стоят зад плана " Моят FT ", който дава опция да избираш тематики, които те интересуват, да персонализираш наличието и да получаваш информация за ново такова. Не е мъчно, само че би трябвало да деликатно да обмисляме какво виждат и изпитват потребителите.

- Как получавате противоположната си връзка?

Правим постоянно тестване на потребителите. С сътрудниците ми Андрю Кидъл – главата на опита на потребителите и Гарет Инграм, шефът на дизайна, работим в тясно съдействие, с цел да си осигурим добра имаме чудесна връзка с потребителите.

- Какво очаквате от новия си офис в София?

Да се забавляваме с трахотно. Намираме София за отлично място и се надявам, че като се консолидираме тук ще подобрим качеството си. Надпреварата на гениите в действителност е доста оспорвана и нямаме самообладание да работим с локалните си сътрудници.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР