Файловата система Resilient File System (ReFS) се появи по времето

...
Файловата система Resilient File System (ReFS) се появи по времето
Коментари Харесай

Windows 11 ще поддържа файловата система ReFS


Файловата система Resilient File System (ReFS) се появи по времето на Windows 8. В съпоставяне с файловата система NTFS (New Technology File System) тя предлага по-голяма резистентност на неточности, по-добра продуктивност и поддръжка на дискове с потенциал до 35 петабайта ( поддържа до 256 терабайта). Но поддръжката на ReFS беше отстранена от потребителските версии на Windows през 2017 година и остана налична единствено в Оценка за съвместимост Windows Server, Windows 10 Enterprise и Windows 10 Pro for Workstations.

Разработването и развиването на ReFS обаче продължи през годините и по всичко проличава, че в този момент Microsoft има намерение да върне поддръжката на тази файловата система в потребителските версии на Windows 11. Освен това операционната система Windows 11 към този момент може да се конфигурира на форматиран в ReFS дял . Досега сходна опция нямаше. В Оценка за съвместимост Windows Server 2022 се появи обновен bootx64.efi с поддръжката на зареждане от дискове форматирани в ReFS.

Все още няма публично известие за поддръжка на ReFS в потребителските версии на Windows 11, само че компилацията на Windows 11 Build 25281 предопределена най-вече за тестери, която се популяризира в Dev канала на бе открита скрита алтернатива, която отключва тази функционалност. Тестерите съумяха да я задействат и сполучливо инсталираха операционната система на ReFS дял. Конвертирането на файловите системи от NTFS към ReFS към този момент не е допустимо.

Коментирайте публикацията в нашите. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във, и ни последвайте в и или изтеглете приложението на Kaldata.com за, и!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР