Fayez Sarofim & Co. U.S. Men’s Clay Court Championship, полуфиналДавид

...
Fayez Sarofim & Co. U.S. Men’s Clay Court Championship, полуфиналДавид
Коментари Харесай

Гофен с първи финал на клей от 7 години насам


Fayez Sarofim & Co. U.S. Men’s Clay Court Championship, полуфинал
Давид Гофен – Федерико Кория 6-3, 6-3


Давид Гофен имаше единствено 4 победи на равнище АТР през 2022-а преди да започва присъединяване си на шампионата в Маракеш, само че няколко дни по-късно към този момент е на първия си край през годината.

В първия полуфинал на АТР 250 шампионата в Мароко Гофен надви с 6-3, 6-3 над Федерико Кория в мач, траял час и 25 минути.

Бившият №7 в света показва отлична успеваемост при възможностите за пробив като осъществя 4 от 5 брейкбола като на собствен ред позволи единствено един път да загуби подаването си. Ключова бе разликата при играта на втори сервис. На него белгиецът печелеше 59% от разиграванията по отношение на 35% за аржентинеца.

В първия сет двамата си размениха по един ранен пробив, а за Гофен бе значимо това, че отрази трите брейкбола в четвъртия гейм, които можеха да доведат до закъснение от 1-3. Вместо това от 2-3 белгиецът завоюва идващите четири гейма.

Във втория сет двамата печелеха по-лесно подаванията си, само че Кория се пропука при 3-4. Реализираният от Гофен пробив му даде опция да сервира за продобиване на мача и още първият мачбол бе осъществен.

Така Гофен стигна до 15-ия си край в кариерата и едвам трети на клей. До момента на алено той има една купа от Кицбюел през 2014-а и един изгубен край в Гщаад през 2015-а.

В спор за купа №6 в кариерата си белгиецът ще срещне спечелилия от мача сред Алекс Молчан и Ласло Джере.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР