Фаворитите за асемблиране на смартфони са Индия и ВиетнамApple оценява

...
Фаворитите за асемблиране на смартфони са Индия и ВиетнамApple оценява
Коментари Харесай

Apple подготвя изнасяне на производство от Китай

Фаворитите за асемблиране на смарт телефони са Индия и Виетнам

Apple прави оценка мощната взаимозависимост от производството си в Китай като огромен риск (снимка: Apple)

Аpple преглежда опцията за пренасяне на 15 до 30% от индустриалния си потенциал от Китай в Югоизточна Азия. За задачата американската компания приготвя преструктуриране на веригите си за доставки на съставни елементи, заяви Nikkei Asian Review.

Производителят на iPhone към този момент е изискал от доставчиците си да оценят въздействието на преместването върху разноските. Решението е взето, без значение по какъв начин ще завърши комерсиалният спор сред Китай и Съединени американски щати.

Шефовете на Apple са решили, че рисковете от това компанията да зависи мощно от производството в Китай са прекомерно огромни и даже нарастват. Ключови асемблатори на iPhone – фирмите Foxconn, Pegatron, Wistron, на MacBook – Quanta Computer, на iPad – Compal Electronics и на AirPod – Inventec, Luxshare-ICT и Goertek към този момент изследват благоприятни условия за произвеждане отвън Китай.

Разглежданите страни са Мексико, Индия, Виетнам, Индонезия и Малайзия. Сред любимците за произвеждане на смарт телефони са Индия и Виетнам, твърди Nikkei, базирайки се на източници, поискали анонимност.
още по тематиката
Миналата седмица Foxconn съобщи, че разполага с задоволително потенциал отвън Китай, с цел да отговори на търсенето на Apple на американския пазар, в случай че компанията би трябвало да поправя индустриалните си линии.

В същото време американският президент Доналд Тръмп заплашва да наложи мита за още 300 милиарда $ върху вноса на китайски стои. Китай е основен пазар за Apple, както и главен индустриален център на нейните устройства.

Над 30 души от екипа на Apple за изследване на финансовите разноски договарят с снабдители и държавни управления за индустриалните проекти на компанията. Предмет на диалозите са паричните тласъци, с които те биха привлекли производството на Apple.

Не е избран краен период за доставчиците да завършват своите бизнес оферти. Ще са нужни най-малко 18 месеца след избора на място, с цел да стартира новото произвеждане.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР