Фаворитите Швеция и Дания откриха европейското първенство по хандбал за

...
Фаворитите Швеция и Дания откриха европейското първенство по хандбал за
Коментари Харесай

Швеция, Дания и Норвегия започнаха с победи на европейското първенство по хандбал

Фаворитите Швеция и Дания откриха европейското състезание по хандбал за мъже, което се организира в Германия, с безапелационни победи и дадоха поръчки за сериозна роля и тази година. В група Е настоящите европейски първенци Швеция победиха Босна и Херцеговина с 29:20 с 9 попадения на огромната си звезда Хампус Ване. А в група F Дания беше още по-убедителна – 23:14 над тима на Чехия.

Швеция поведе със седем гола преднина (14:7) на почивката, само че в няколко случая преднината беше единствено три попадения през второто полувреме. И това се дължеше не толкоз на босненците, колкото на пропуските в предни позиции на шведския отбор. Следващият мач на Швеция е в събота против Грузия.

" Босненците играят хандбал, който не ни устройва като жанр. Прибират се всички и се движат компактно в отбрана, а на контраатаки са бързи. Но знаем, че няма да е елементарно на европейското състезание, тъй че това е просто първата от многото срещи, които се надявам да изиграем ", съобщи Ване.

Лукас Сандел добави 5, а Джим Готфридсон остана с 4. За Босна и Херцеговина Адин Фалийч вкара 4 гола.

В другата среща от групата Нидерландия се наложи над Грузия с 34:29 (19:12) с по 6 гола на Дани Байенс и също 6 на Рутгер загар Филде. 9 попадения за грузинците наниза Георги Цхоткаберадзе.

Голямата звезда на Дания – левият гард Микел Хансен още веднъж се трансформира в воин за своя отбор, вкарвайки 5 гола за безапелационния триумф над Чехия с 23:14. След като получи кръвен съсирек в белите дробове през 2022-а година и след това колабира от стрес при започване на 2023-а, 36-годишният хандбалист даже обмисляше изцяло да приключи кариерата си. И макар че премисли решението си, през вчерашния ден шампионата стартира с нов проблем.

" Мисля, че дребният пръст на дясната ми ръка е строшен, само че за момента работи добре. Ще забележим ", сподели той след срещата.

С по 4 се включиха Магнус Линдин Якобсен и Симон Бьогефот-Пютлик. За Чехия също 4 означи Войтех Пацел. В същата група Португалия започва с триумф над Гърция с 31:24 с гола на Франсишко Коща.

Третите от последното европейско състезание – тимът на Норвегия също стартира безапелационно. Викингите направляваха мача против Полша от самото начало, поведоха с 15:10 на полувремето и взеха триумфа с 32:21. Сандер Сагосен вкара 6 гола. Словения в същата група D реализира победа над Фарьорските острови с 32:29.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР