Фаворитът за титлата от Купата на африканските нации Мароко бе

...
Фаворитът за титлата от Купата на африканските нации Мароко бе
Коментари Харесай

Южна Африка изхвърли фаворита Мароко от Купата на африканските нации

Фаворитът за купата от Купата на африканските народи Мароко бе отхвърлен още в осминафиналите на шампионата след загуба от Южна Африка с 0:2. Мароко бе главен кандидат за трофея, откакто доскоро повече от година приключи на четвърто място на Световното състезание в Катар, трансформирайки се в първия африкански тим, достигнал полуфиналите на Мондиал.


На стадион " Лорен Поку " в Сан Педро през първото полувреме не паднаха голове, а 12 минути след почивката нападателят Евиденс Макгопа даде преднина на Южна Африка. Звездата на Мароко Ашраф Хакими имаше отличен късмет да изравни резултата в 85-та минута, само че уцели напречната греда от дузпа. В добавеното време Южна Африка си подпечата триумфа с втори гол, дело на Тебохо Мокоена, а малко преди този момент халфът на Манчестър Юнайтед Софиян Амрабат получи червен картон.

На четвъртфиналите Южна Африка ще се изправи против Капо Верде. В другия мач от през вчерашния ден Мали победи Буркина Фасо с 2:1 и ще играе с домакина Кот д " Ивоар в идната фаза.

По този метод не престават изненадите в тазгодишното издание на конкуренцията. Носителият на трофея Сенегал също отпадна в осминафиналите, а тази орис имаха още Египет и Камерун. Още в груповата фаза с шампионата се разделиха Алжир, Гана и Тунис. От обичайните сили на континента в борбата остават Нигерия и Кот д " Ивоар. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР