Фаворитът в спринта на 100 метра Крисчън Коулман (САЩ) получи

...
Фаворитът в спринта на 100 метра Крисчън Коулман (САЩ) получи
Коментари Харесай

Крисчън Коулман получи разрешение да се състезава в Доха

Фаворитът в спринта на 100 метра Крисчън Коулман (САЩ) получи позволение да се състезава на Световното състезание по лека атлетика в Доха от 27 септември до 6 октомври. 23-годишният Коулман беше упрекнат от американската антидопингова организация USADA за нарушение на разпоредбите, само че след консултация със Световната антидопингова организация WADA обвиняванията бяха снети. Спринтьорът беше застрашен с отнемане от спортни права за две години по за три нарушавания в границите на 12 месеца на точката в антидопинговия код, която го задължава да оповестява къде може да бъде открит когато и да е за възможен тест.

От USADA в началото упрекнаха Коулман за три такива пропуща на 6 юни 2018 година и на 16 януари и 26 април 2019 година, само че след това след разглеждане на документите и съветване с WADA за дата на първото нарушаване беше призната 1 април 2018 година, което значи, че интервалът е повече от 12 месеца и той ще избегне глоба.

Коулман е международен първенец и рекордьор на 60 метра в зала с 6.34 секунди, а през този сезон е лидер в ранглистата на 100 метра с 9.81 секунди.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР