Фаворитът на Има такъв народ за външен министър Димитър Гърдев

...
Фаворитът на Има такъв народ за външен министър Димитър Гърдев
Коментари Харесай

ЕП: Администрацията на Европейския парламент няма данни за г-н Димитър Гърдев като служител в секретариата

Фаворитът на " ИТН " за външен министър Димитър Гърдев е споделил погрешна информация в формалната си автобиография за позициите, която е заемал като чиновник на Европейския парламент, заяви EURACTIV, съобщи.

В формалното си CV на уеб страницата на Има Такъв Народ Гърдев твърди, че е бил " консултант в комисиите AFET и SEDE ". 

AFET е Комисията по външни работи на Екологичен потенциал, а SEDE е подкомисията на Европейския парламент по сигурност и защита. Работата на Гърдев в Европарламента е като помощник на български евродепутат в нейния офис в София и той в никакъв случай не е работил в пространствата на Екологичен потенциал, настояват службите на Екологичен потенциал.

" Администрацията на Европейския парламент няма данни за господин Димитър Гърдев като чиновник в секретариата ", са показали те.

Помолен от EURACTIV да разяснява дали е излъгал за активността си в Европарламента, Гърдев сподели, че е работил като помощник на евродепутата Елена Йончева в офиса й в София и в това си качество е отразявал въпросите на AFET и SEDE. Той изясни, че работата му е проверявана от Екологичен потенциал и че е получил добра оценка.

Йончева също е удостоверила, че Гърдев е бил неин помощник в офиса в София в интервала 2019-2020 година, само че добави, че изказванието му, че е бил „ консултант в комисиите AFET и SEDE “ е неистина.

Това не е първият път, когато претендент на Има Такъв Народ сочи погрешни данни. Проблем с автобиографията имаше и претендентът за министър председател на партията Пламен Николов, за който Университетът в Клагенфурт не съумя да открие някакви писмени следи. Именно с докторската си степен от университета в Клагенфурт (Австрия) по „ Философия на стопанската система, правото и политиката “ Пламен Николов се явява на кастинг за политици в риалити формата на Слави Трифонов. В формалния уебсайт на Има Такъв Народ Николов показва университета в Клагенфурт като място, където е получил образованието си, наред със Софийския университет.

През август тогавашният претендент за вицепремиер и вътрешен министър на Има Такъв Народ адв. Петър Илиев бе махленски в плагиатство след инспекция на Софийския университет. Веднага по-късно Илиев напусна преподавателската си позиция в университета.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР