Фатално ще е, ако застоят продължи, пише ТАЦ за изборите

...
Фатално ще е, ако застоят продължи, пише ТАЦ за изборите
Коментари Харесай

Чужди медии за изборите: Едно е сигурно, че в България нищо не е сигурно

" Фатално ще е, в случай че застоят продължи ", написа ТАЦ за изборите в България. А ФАЦ показва, че " вътрешнополитическият пейзаж в България към момента се състои от многочислени червени линии ".

Коментари в непознатите медии:

" Едно е несъмнено: нищо не е несъмнено " - по този начин започва публикацията за изборите в България на германския " Франкфуртер Алгемайне Цайтунг " (ФАЦ). " Много звук за нищо " - по този начин пък могат да се обобщят редица други публикации в немскоезичните медии по същата тематика. Авторът в австрийския " Ди Пресе " написа: " Големи изборни старания, дребен берекет ". Авторите на всички днешни изявления за България акцентират, че на пръв взор разумна наподобява коалиция сред двете най-големи партийни конфигурации, които имат евроатлантическа ориентировка - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Добрият ценител на България Михаел Мартенс написа във ФАЦ, че и двете обединения желаят бързо приемане в Шенген и дават поддръжката си за Украйна, в това число и с оръжие. По-нататък в кореспонденцията създателят обаче обяснява защо такава коалиция е малко вероятна и установи, че " вътрешнополитическият пейзаж в България към момента се състои от многочислени червени линии ", които не трябва да се прекосяват.

" Но в случай че застоят продължи - това ще бъде съдбовно ", отбелязва по същия въпрос друга отлична познавачка на българската политика - Барбара Йортл в " Тагесцайтунг " (ТАЦ). Тя счита, че в България незабавно би трябвало да се работи, особено в битката против корупцията и провеждането на правосъдната промяна. Авторката напомня и обвиняванията, които мнозина насочат против президента Радев, че е натрупал прекомерно доста власт около служебните си държавни управления.

" Ако съдружният покер се провали, на ход още веднъж ще бъде президентът-русофил Румен Радев, който пак ще назначи служебно държавно управление и ще насрочи изключителни избори ", прибавя виенският ежедневник " Ди Пресе ". Берлинският " Тагешпигел " отбелязва, че ако " двете враждуващи прозападни партии " не съумеят да се спогодят, България е застрашена да се завърне в съветската зона на въздействие.

Във ФАЦ Михаел Мартенс загатва и растежа на " Възраждане ", която поддържа Путин и е срещу Европейски Съюз, а по адрес на ДПС пише, че придвижването се счита най-много за " бизнес-партия ", дружно с която надали може да се организира правосъдна промяна. За Движение за права и свободи " Ди Пресе " даже написа като за " партия на олигарсите " на турското малцинство.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР